BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 21 april 2015

WAAR LEIDEN ZIJ U NAARTOE…

“Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen, luidt het woord des Heren. 
Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten” (Matteüs 23:23).
God staat boven ons, omdat Zijn Gedachten hoger zijn dan onze gedachten – het is een gevolg. Het is niet de plaats waar wij zijn die onze gedachten bepaald, maar onze gedachten die de plaats bepalen waar wij zijn of nog zullen komen.
Niet alle mensen die in de kerk zijn hebben de Gedachten van God. In tegendeel zelfs, de meesten hebben de gedachten van de duivel in zich, omdat zij nog niet uit de Heilige Geest geboren zijn. En als deze nieuwe geboorte niet plaatsvindt, dan zullen die gedachten de persoon uit de kerk leiden en naar de hel – oftewel, naar de plaats waar zij al een lange tijd waren.
Er zijn mensen die zich in de zonde bevinden, maar zij denken aan een correct leven en verlangen ernaar. Vroeger of later zullen zij de gelegenheid krijgen en een correct leven leiden, omdat hun gedachten hen daar naartoe zal leiden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die een correct leven leiden, maar denken aan een leven dat overgegeven is aan de zonde. Zodoende zullen zij, vroeger of later, in de zonde beginnen te leven, omdat hun gedachten hen daar naartoe zal leiden.
“…zoals Ik gedacht heb, zó zal het geschieden…” 
(Jesaja 14:24).
Wat voor soort gedachten heeft u gehad? En waar leiden zij u naartoe – verder of dichter bij God? Naar de hemel of de hel? Wat zal er met u gebeuren als u het soort gedachten dat u heeft zult behouden?
Degenen die het geloof verlaten, hebben dat niet gedaan toen zij een zonde begingen of de kerk verlieten, maar zodra zij de eerste geachte, die tegen het Woord van God inging, accepteerden.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramario - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten