BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 1 april 2015

DE UKGR WORDT WELKOM GEHETEN…

De UKGR wordt welkom geheten door één van de oudste volken van Amerika
De inheemse stam van de Zapoteken was ooit een grote beschaving, rond het jaar 500 voor Christus (BC) – zij woonden ten zuiden van Mexico sinds ongeveer 1000 jaar voor Christus (BC). Zij waren één van de eerste bevolkingen van het Amerikaans continent die het schrijven ontwikkelden en bouwden een enorme stad genaamd Monte Albán, bestaand uit piramides, bewerkte gebouwen en stadions voor het beoefenen van sport. Echter, een tijd later nam een ander volk de stad in bezit en de Zapoteken werden verspreid over de regio.
Vandaag de dag lijdt deze inheemse gemeenschap aan armoede en moeilijkheden om te overleven. Daarom vroeg presentatrice Roció Sánchez Azuara, van TV Azteca, die het werk van de UKGR in Mexico goed kent en bewondert, hulp voor de Zapoteekse gemeenschap die in de Serra do Sul regio gevestigd is in de stad Santa Maria Quiegolani, in de provincie van Oaxaca (zie map).
Op 27 februari, om 5u ‘s ochtends, begon de actie om dit volk te helpen. Een vrachtwagen vertrok vanuit de UKGR van Tacubaya, in de hoofdstad, Mexico Stad, naar Santa Maria Quiegolani om een enorme donatie (die samengesteld was door de hulp van de UKGR in heel Mexico) te leveren. De donatie bevatte 20 ton voedsel, om de behoeften van de gemeenschap te kunnen voorzien, en dekens, want de kou in het bergachtige gebied is zeer streng. Het was een traject van 9 uur in zeer uitdagende omstandigheden vol met onverharde wegen.
Toen men in de gemeenschap aankwam, werden de vrijwilligers met veel liefde ontvangen door de Zapoteken. Een lokale band uitte de blijdschap van dat moment en de bevolking bereidde een maaltijd voor (met het beetje dat zij hadden) bestaand uit rijst, kip, tortilla’s van blauwe maïs en gearomatiseerd water met een pompoen genaamd “Chilacayote” (pompoen-squash) om bezoekers te ontvangen.
Het federale Congreslid Eufrosina Cruz Mendoza, die bekend staat om de inheemse stammen van Mexico te ondersteunen, verwelkomde de vrijwilligers en overhandigde hun een ambachtelijk handwerk als teken van dankbaarheid voor de geboden hulp.
In het gehele land wordt er op de zondagen het evangelisatie- en liefdadigheidswerk ook verricht in andere inheemse gemeenschappen, zoals de Iztepec, Huehutla en Paraìso, in deze plaatsen zijn, behalve Spaans, de gebruikelijke talen Totonaaks, Tuxtla en Nahuatl. Er zijn meer dan 200 inheemse indianen die deelnemen aan de wekelijkse diensten van de UKGR.
Volgens bisschop Paulo Roberto Guimarães, de verantwoordelijke voor het werk van de UKGR in Mexico, is de bedoeling van het evangelisatie- en liefdadigheidswerk om deze mensen te helpen ongeacht hun sociale status, cultuur of religie, zodat zij een waardig leven kunnen hebben. Door middel van woorden van geloof en hoop leerden allen dat niemand geboren is om te lijden en dat het mogelijk is om gelukkig te zijn, men hoeft alleen maar in de Here Jezus te geloven en op intelligente wijze te handelen. De armen vouwen en wachten totdat de situatie zich verergert is geen optie.
Ten slotte merkten de Zapotecen op dat, met de hulp van de UKGR, zij er niet alleen voor stonden en dat er hoop is dat er een eind kan komen aan al hun leed.
Bekijk hieronder de fotogalerij over het social werk onder de inheemse stammen:
Met dank aan: Daniel Cruz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten