BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 13 april 2015

GOD SPREEKT MET WIE HEM BEGRIJPT!


Hoe vaak heeft u met uw kinderen gesproken en hen advies gegeven met de bedoeling dat hetgeen u zei hen zou helpen, maar zij konden u helemaal niet begrijpen of door hun koppigheid weigeren ze uw advies. U zei “A” en zij hebben “B” begrepen, u zei doe het niet en zij doen het toch. Hoe voelde u zich op dat moment? Vooral als u één keer, twee, zelfs tot drie keer toe heeft gesproken en ze gaven geen oor en geen aandacht aan uw woorden. Hoe voelde u zich? Ik ben zeker van dat u boos was! Precies zo is het ook met God! U kunt begrijpen volgens wat er staat geschreven in het boek van Jesaja.
“Hoort, hemelen, en aarde, neig uw oor, want de Here spreekt: Ik heb kinderen grootgebracht en opgevoed, maar zij zijn van Mij afvallig geworden. Een rund kent zijn eigenaar en een ezel de krib van zijn meester, maar Israël heeft geen begrip, mijn volk geen inzicht.” Jesaja (1:2-3)
God was zo boos dat Hij koos om te praten met degene die Hem kon begrijpen, Zijn creatie: “de hemelen en de aarde”. Soms daalt God van Zijn niveau tot onze niveau, om onze wensen te vervullen, dat is wat Hij vaak deed met het volk van Israel. Hij gaf alles aan dat volk en zelfs zo lieten zij hun gewoontes en tradities niet achter en dat maakte God vaak boos. Het probleem van dat volk was dat zij geestelijk gesproken ziek waren volgens wat er hieronder staat.
“…Het gehele hoofd is ziek, het gehele hart vol krankheid;” Jesaja (1:5)
Waarom het hoofd? Want daar is onze verstand, onze geest en als wij in onze verstand “ziek” zijn, dan handelen wij niet volgens ons denken, maar we volgen ons hart. En de acties die wij hebben ondernomen volgens ons hart, heeft haast altijd als consequentie dat we ons “hoofd tegen de muur botsen” , want de waarheid is, dat ons hart “vol is van krankheid”. Het is ziek en daar zitten alle emoties/ gevoelens. Gevoelens hebben niets te maken met de geest/met het verstand. Wij merken op dat wanneer wij de hoogtepunt van dit probleem hebben bereikt, dat nieteens de Heilige Geest ons kan helpen.
“…van de voetzool af tot de schedel is er niets gaf; wonden, striemen en verse kwetsuren, die niet uitgedrukt zijn noch verbonden noch met olie verzacht.” Jesaja (1:6)
De olie symboliseert de Heilige Geest en nieteens de olie kan deze “ziekte” genezen; want uiteindelijk hangt het van de persoon zelf af om te handelen volgens zijn /haar denken en niet volgens het hart . Zij moet eerlijk en nederig zijn, de hoogmoed en trots aan de kant zetten en aan God vragen om hem/haar te helpen.
Denk eraan en praktiseer het.­­
Elke zondag om 09.00uur & 12.uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten