BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 14 april 2015

HET GOUD VAN JUDAS WAS HET ZILVER

“Toen ging één van de twaalven, genaamd Judas Iskariot, naar de overpriesters, en hij zeide:
Wat wilt gij mij geven? Dan zal ik Hem u overleveren. En zij stelden hem dertig zilverlingen ter hand. 
En van toen af zocht hij een goede gelegenheid om Hem over te leveren” (Matteüs 26:14-16).
De Here Jezus onderwees dat het niet het goud was dat het Altaar heiligde maar juist het Altaar, dat God symboliseert, dat het goud heiligde. Oftewel, niets is belangrijker dan het Altaar (Matteüs 23:17,19,21).
Judas keek naar het goud (dat hier gerepresenteerd wordt door de dertig zilverlingen) en verachtte zodoende totaal het Altaar (De Here Jezus). Dat was ook de reden waarom hij stal, loog, bedroog en uiteindelijk zichzelf van het leven beroofde en daarmee zijn behoudenis verloor.
Ik kan me voorstellen hoeveel woorden en boodschappen hij wel niet hoorde, omdat de Bijbel ons leert dat Jezus elke dag onderwees. Behalve het feit dat hij genas, bevrijdde, vermenigvuldigde, doden opwekte en andere tekenen. Maar wat baatte dat alles als de ogen van de mensen gericht waren op het goud en niet op het Altaar?
Denk niet dat uw ziel vergeten is door de duivel. Als er sprake is geweest van (áls dat werkelijk heeft plaatsgevonden) van bevrijding van afgoderij, hekserij en allerlei soorten bedriegerij, dan presenteert hij vandaag de dag allerlei voorstellen waarbij het goud wordt afgebeeld als waardevoller dan het Altaar. En het zijn maar weinig mensen die het goud verwerpen om het Altaar te kunnen prioriteren.
Judas had de macht om te kunnen kiezen en wij hebben dat ook.
Wij zijn vrij om te beslissen wat het belangrijkst is voor ons, maar wij zullen nooit vrij zijn van de gevolgen van onze beslissingen.
Het leven en het goede, wanneer wij kijken en kiezen voor het Altaar.
De dood en het kwade, wanneer wij kijken en kiezen voor het goud.
Met dank aan: Bisschop Djalma Bezerra


Elke zondag om 09.00uur & 12.00 uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten