BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 april 2015

NOG EEN GROOT VOORDEEL VAN VERTROUWEN

“Ja, van oudsher heeft men het niet gehoord noch vernomen, 
geen oog heeft gezien een God buiten U, 
die optreedt ten behoeve van wie op Hem wacht” (Jesaja 64:4).
Het woord “optreedt” wil in feite zeggen “werkt”. God werkt voor degene die op Hem wacht. Degene die wacht is niet degene die stilzit, zonder een vinger te bewegen, rustig zijn situatie accepterend. En al helemaal niet degene die bezorgd en angstig is en niet weet of God wel iets gaat doen. Degene die wacht is degene die op God vertrouwt, die 100% afhankelijk van Hem is, die alleen op Hem zijn hoop plaatst.
Kijk nu eens naar dit wonderbaarlijke en exclusieve eigenschap van onze God: Hij werkt voor degene die zijn hoop op Hem plaatst.Hij werkt voor degene die gelooft. Dit is buitengewoon! God de Schepper van hemel en aarde, Schepper van alles en iedereen, kiest ervoor om te werken voor het schepsels dat zijn geloof in Hem plaatst. Het is één van de clausules van het contract dat wij met Hem tekenen door het geloof toen wij ons leven aan Hem overgaven.
Veel religieuze mensen kunnen misschien zich gekwetst voelen door deze stelling, maar laten zij maar klagen tegen Degene die de Bijbel schreef. Het staat geschreven en geregistreerd dat Hij zo is. Het maakt deel uit van Zijn karakter om de handeling van geloof van een mens te antwoorden door iets te doen wat alleen Hij kan doen. Dit vermindert God niet, integendeel, dit verhoogt Hem juist des te meer.
Wie anders, die zoveel macht en autoriteit over het Universum heeft, zou genoegen nemen om een verbond aan te gaan met de mens? Daarom is er niemand zoals Hij. Nooit geweest en zal er ook nooit zijn. En omdat Hij over dit karakter beschikt, kunnen wij er nog zekerder van zijn dat, kome wat er komen gaat, niets ons zal stoppen.
Al beschikken wij niet over de nodige menselijke condities, al zijn alle verwachtingen tegen ons en haat de wereld ons, al wil niemand ons helpen, wij hebben de Almachtige die in ons voordeel werkt. Als, en alleen ALS, wij dit geloof tonen door middel van handelingen die ons vertrouwen aantonen. Als er geen sprake is van twijfel. Als wij niet ontmoedigd raken. Dan zullen wij wel in staat zijn om onze doelen te bereiken. Hij werkt niet voor een ieder. Hij werkt alleen voor degenen die zich 100% overgeven.
Tegen hun zegt Hij:
“Want Ik, de Here, uw God, grijp uw rechterhand vast; die tot u zeg: Vrees niet, Ik help u” (Jesaja 41:3).
Dit Woord is meer dan genoeg om ons in volle vertrouwen te behouden. Alle bezorgdheid op te lossen. Waarvoor bezorgd zijn? Als God met ons is, ons helpt en voor ons werkt, dan kan niets ons tegenhouden om naar voren te trekken en ons deel te doen, ongeacht wat er op ons pad komt.


Met dank aan: Vanessa Lampert


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten