BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 15 april 2015

DE MACHT VAN HET KRUIS IN INDIA

De UKGR is het verschil aan het maken in het op één na meest bevolkte land ter wereld, India. Het land waar het geloof van de 1,2 miljard mensen zich verdeelt in ten minste vijf religies (hindoeïsme – meer dan 80%; islamisme – ongeveer 11%; christendom – ongeveer 4%; sikhisme; boeddhisme en jainisme). De UKGR heeft de mensen geleerd dat het niet gaat om het aantal goden (zodat u een idee kunt hebben, het officiële aantal “goden” in het land reikt tot het enorme aantal van 330 miljoen), zodat men de volheid van het leven kan bereiken, maar het geloof in de Enige en Ware God: de Here Jezus Christus.
Op 3 april werd er een evenement gehouden genaamd “De Macht van het Kruis” met als doel om de mensen te doen inzien dat de Here Jezus niet alleen maar nog een “god” was, zoals veel hindoes dachten, maar dat hij de Enige God is. Van de 1.400 mensen waren 90% hindoes en katholieken.
De twee kerken van Chennai, de grootste stad van de provincie Tamil Nadu, dat in het zuidelijk gedeelte van India gelegen is, verenigden zich voor dit evenement om de mensen te doen begrijpen dat Here Jezus ook voor hun gestorven is en dat zij daarom niet dienden te accepteren om een leven te lijden met ziekte en armoede.
Tijdens de dienst spraken wij over het feit dat het zonder geloof onmogelijk is om God te behagen en legden wij uit dat dat de reden is waarom zoveel mensen verward rondlopen en bij verschillende deuren kloppen om een uitweg te vinden. Maar wanneer zij begrijpen hoe zij het geloof in de Levende God dienen te gebruiken, in de Ware God, dan manifesteert Hij Zich en verandert het lijdensweg van die persoon.
Na deze boodschap nodigden wij de mensen uit om een test van geloof te doen en velen van hen merkten op dat de pijnen, waar zij jaren aan leden, verdwenen.
Op het einde spraken wij over het belang van de dood van de Here Jezus, dat het ons de directe toegang geeft tot God, en wij legden uit dat onze “Goeroe” de Here Jezus Christus is, de Enige die ons echt tot de Vader kan brengen.
Wij nodigden de mensen uit om hun geloof in deze God te plaatsen en om Hem te kennen. Zij verlieten de plaats niet alleen met de wetenschap dat er nog een god bestaat, maar dat de Ware God bestaat, die echt hun levens kan veranderen en hun de Behoudenis kan bieden.
De UKGR is al 18 jaar in het land gevestigd en doet het evangelische werk door middel van zeven pastors en 31 helpers in de drie bestaande kerken. Ondanks de moeilijkheden, vanwege de grote religiositeit in het land, is dit het geloof dat ons beweegt en inspireert om telkens meer zielen te redden voor het Koninkrijk van de Hemelen.
Met dank aan: Bisschop Edward Costa




Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten