BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 april 2015

DE GROOTTE VAN...

De grootte van onze verantwoordelijkheid
“Immers, indien de bazuin een onduidelijk geluid geeft, 
wie zal zich gereed maken tot de strijd?” 
(1 Korintiërs 14:8).
De bazuin is een instrument die in de oorlog in de handen van de Wachter werd geplaatst zodat hij de mensen kon waarschuwen en wijzen op het gevaar van het komende zwaard.
Maar het baatte voor de Wachter niet om alleen maar een bazuin te hebben, hij moest hem ook het juiste geluid doen klinken om begrepen te worden door het volk, zodat zij zich voor de strijd konden voorbereiden. In ons geval gaat de strijd om onze Behoudenis.
Hoeveel zielen zijn er nu in de hel en hoevelen zullen er nog naartoe gaan (en wij hebben het over miljoenen zielen) alleen maar vanwege het feit dat zij niet voorbereid waren, omdat zij het geluid van de bazuin niet begrepen?
Het is waar dat velen zich niet willen overgeven aan de Here Jezus, maar wij kunnen degenen niet vergeten die verloren zijn gegaan vanwege de nalatigheid van de Wachter.
De duivel kent het belang van de Wachter en weet dat hij opgericht werd door God zelf, maar als hij afgeleid wordt, dan wordt het geluid van zijn bazuin niet begrepen. Daarom probeert de duivel hem af te leiden door andere gedachten, om hem af te doen leiden van zijn doel dat alleen maar de zielen dient te zijn.
Het onduidelijke geluid wordt op de volgende manier voortgebracht:
Door het emotionele geloof in plaats van het intelligente geloof;
Door de visie op het goud en niet de visie op het Altaar dat het goud heiligt;
Door de religieuze tradities in plaats van de Geboden.
Wanneer het juiste geluid wordt geblazen dan is er geen enkel twijfel voor degenen die het horen. En daarom bereiden zij zich voor op de strijd. De bazuin is al in onze handen, maar wij kunnen niet afgeleid zijn, omdat dit levens kan kosten.
Met dank aan: bisschop Djalma Bezerra


Elke zondag om 09.00uur &12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten