BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 23 april 2015

DE GEEST HEBBEN VAN EEN OVERWINNAAR


“De geestkracht van de mens houdt hem staande in zijn lijden, maar een neerslachtige geest, wie zal die opbeuren?” (Spreuken 18:14)
In elke professionele omvang/groep is het makkelijk om te zien hoe mensen vooruit komen door hun doorzettingsvermogen en door de geest die zij besteden in hun werk. En dit brengt de overwinning tegenover hun andere collegas die een hogere intellectuele capacitiet hebben.
Het is duidelijk dat de mensen gemotiveerd zijn, maar de gevoelens en de emotionele factoren, die uw enthousiasme versterken om te volharden in uw doorzettingsvermogen om de normale tegenslagen te overwinnen, komen bijkijken. Aan de andere kant zijn er de zwakken van geest die vanwege bepaalde gevoelens opgeven, ten tijden van moeilijkheden.
Het geloof van een persoon in zijn eigen capaciteit/kracht heeft een enorme effect op de moei- lijkheden. De houding die u heeft tegenover situaties, zal bepalen als de resultaten positief of negatief zullen zijn, dat kunt u duidelijk zien, b.v. bij Sport. De trainers zijn zich ervan bewust dat in bepaalde situaties hun atleten weinig opleveren; psychologisch gesproken. Wanneer een per- soon een storing krijgt of zich in een vijandige omgeving bevindt, dan zal zo’n persoon zich snel ontmoedigd voelen, lusteloos / geen enthousiasme. Natuurlijk, om de strijd aan te gaan voor de realisatie van uw doelstellingen/plannen kunt u niet wachten op de aanmoediging en of bemoedig- ing van anderen.
Matt Biondi, Ster van het Zwem Verenigde Staten team in de Olympische Spelen van 1988, had de hoop gelijk te zijn met de prestatie van Mark Spitz in 1972: die won zeven gouden medailles. Echter, Biondi was de derde in één van zijn testen, bij de 200meter vrije slag en bij het volgende evenement, de 100 meter vlinderslag, bij de eindstreep eindigde hij op de tweede plaats. Sport commentatoren voorspelden dat deze mislukking Biondi had ontmoedigd, waardoor de favoriet in beide evenementen zou opgeven. Echter tegen alle verwachtingen was zijn reactie niet van ontmoediging, maar wel van bemoediging, want hij won de gouden medaille in de vijf volgende wedstrijden.
Zij die een winnende geest hebben, geloven dat hun mislukkingen zullen veranderen. En bij de volgende kans die zij krijgen om het beter te doen, presteren zij iets beter en op een andere manier. Tegenovergesteld schrijven de pessimisten hun falen om in obstakels en zijn niet in staat om te veranderen.TOT WELKE GROEP BEHOORT U?


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten