BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 29 april 2015

NAAR WIENS STEM TE LUISTEREN?


Luisteren betekent: met aandacht horen!
Zodat de persoon gelukkig kan zijn, moet de persoon het woord van God naleven, dat betekent God gehoorzamen. De persoon moet aandachtig/gevoelig zijn aan de stem van God in zijn/haar binnenste, want de Heilige Geest spreekt tot de persoon.
Maar, er zijn ook andere stemmen die spreken:
De DUIVEL – hij is niet dom. Wat vele mensen niet kunnen begrijpen is dat de duivel sluwe en slimme woorden gebruikt. De duivel zal altijd zoeken naar redenen, argumenten zodat mensen zullen doen wat hij (de duivel) wilt. De duivel is zodanig goed erin om een persoon een zonde te laten begaan, iets tegen de Wil van God en tegen zijn eigen geloof, zonder dat de persoon het be- seft of opmerkt.
Bijv. : Kunt u zich het geval van Eva herinneren, ook het geval van de Here Jezus. De duivel gebruikte zelfs bijbelse argumenten.
Tenslotte, hoe meer argumenten de duivel heeft en de persoon denkt er niet over na, dan zal die persoon hetgene dat verkeerd is doen , iets slecht, iets gek of iets nutteloos. En dat zorgt ervoor dat de persoon ver is van God.
ONZE STEM – kan erger zijn dan de stem van de duivel. Onze stem zal altijd zoeken naar onze eigen wil en niet de Wil van God. Onze stem zegt: ‘u doet niets verkeerd, iets gek zoals de duivel het vraagt…’. Maar, onze stem kan erger zijn, ondanks dat die niet iets slecht zal vragen, Maar het feit dat u God op de 2e plaats zet en uzelf bent op de 1e plaats, vernietigd dat alles.
Bijv.: Jona luisterde niet naar de stem van God of Lot besloot zijn eigen kant te kiezen en heeft het beste gekozen en het slechtste voor Abraham gelaten.
Tenslotte zal onze stem altijd de gemakkelijkste weg willen kiezen; en met God is het niet eenvoudig!
Wij moeten altijd vechten, want Jezus zei: ‘wie zoekt zal vinden.’
STEM VAN GOD – gaat direct tot het punt! God zal ons altijd leiden naar het leven dat Hij wilt, dat wij moeten krijgen.
“Als gij gewillig zijt en luistert, zult gij het goede des lands eten” Jesaja 1:19
Bijv.: Abraham, de vader van het geloof, Gods vriend, heeft nooit wonderen gedaan, maar tot heden is hij een referentie (voorbeeld).
Tenslotte zal Gods Stem niet kiezen voor het makkelijkste, de manier waarop wij het willen horen. Maar, God leidt ons naar het beste. Ondanks God Zijn manieren niet hetzelfde is als die van ons, leidt Hij ons altijd en Hij laat toe dat wij volwassen zullen worden voor onze eigen best wil.

Met dank aan : Pastor Israel Maduro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten