BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 17 april 2015

HIJ WIL 3 DINGEN DOEN IN U!


God, de Heilige Geest wekt altijd een zekere “nieuwsgierigheid” op in de mens, want wij kunnen God enkel in Zijn totaliteit kennen wanneer Hij woont waar Hij thuis hoort: in een ieder van ons!
Heeft u zich ooit eens afgevraagd:
Waarom wilt God mij dopen met Zijn Geest, de Heilige Geest?
Wat wilt God in mij doen door de Heilige Geest?
Wat is Zijn ware doel?
Is het:
- Genezen?
- Bevrijden?
- Voorspoedig maken?
- Gelukkig in de liefde maken?
- Een familie verenigen?
Nee! Het antwoord is duidelijk nee! En het bewijs is dat God dit alles, en meer, al doet gebeuren door alleen maar het Intelligente Geloof te gebruiken en de vrijwillige offers van een ieder. Ik ben hier het bewijs van! Zelfs voordat ik werd gedoopt in het water en voor de doop met de Heilige Geest had ik ervaringen met de kracht van God in mijn gezondheid en leven. Maar de persoonlijke ervaring met God vindt alleen plaats door de doop met de Heilige Geest! Let op wat God openbaart en begeleidt door Zijn onfeilbare Woord:
“Dan zal de Geest des Heren u aangrijpen; 
gij zult met hen in geestvervoering geraken en tot een ander mens worden” 
(1 Samuel 10:6 NBG ’51).
Merk op dat de Heilige Geest drie dingen in u wilt doen gebeuren!
1e U AANGRIJPEN (“Dan zal de Geest des Heren u aangrijpen”). Dat wilt zeggen: in bezit nemen; beheersen; veroveren. God weet, beter dan wij, dat wij niet vervuld zijn door Zijn Geest maar door onze “ik”. En daar schuilt het grote gevaar, dat op het eerste gezicht onschuldig lijkt, maar heel gevaarlijk is. Omdat het kwaad alleen iemand kunnen domineren als die persoon zich laat leiden door zijn eigen “ik” (gevoelens, emoties, fantasieën…).
2e GEBRUIK MAKEN VAN UW VERSTAND, MOND, LICHAAM… om te denken, spreken en leven zoals Hij wil (“gij zult met hen in geestvervoering geraken”), zodat andere levens bevrijd, getransformeerd en gered zullen worden. Hij wil dat u werkt, profeteert onder uw familieleden, vrienden, vijanden, ongelovigen, rijken en armen… samen met ons, Zijn Dienaren.

Maar alleen degenen die leven volgens wat er geschreven staat, kunnen profeteren. Het is niet genoeg om te weten wat er geschreven staat, het is noodzakelijk om het te praktiseren en alleen degenen die gedoopt zijn met de Heilige Geest hebben deze macht, kracht, bereidheid en moed… Want wanneer men zijn leven leidt volgens wat er geschreven staat, dan kan men Profeteren en in het leven van de luisteraars zien gebeuren wat er werd Geprofeteerd!
3e VERANDEREN/TRANSFORMEREN tot een nieuwe man/vrouw (“tot een ander mens worden”). Dat wilt zeggen dat iedereen kan zien en erkennen dat u niet dezelfde persoon bent als voorheen. Merk op dat God wilt dat anderen deze nieuwe persoon zien. Weet u wat zijn naam is? Kind van God! Deze persoon is het getransformeerde Beeld en Gelijkenis van de Levende God, de Zoon van God. Iedereen moet uw karakter, persoonlijkheid en uw leven als een onberispelijk voorbeeld zien en dit erkennen.
Maar waarom heeft Hij het “niet kunnen doen gebeuren” in degenen die zeggen dat ze van Hem (van God) zijn?
Als God Belooft u te Dopen met de Heilige Geest.
Als God u Wilt Dopen met de Heilige Geest.
Als God u Kan Dopen met de Heilige Geest.
Vanwege de vele zorgen die velen in hun gedachten hebben meegebracht. Zij maken zich zorgen over zoveel dingen, maar maken zich geen zorgen over het meest belangrijke: De Heilige Geest!
Neem daarom dus de beslissing om al uw zorgen op dit moment in de handen van God te laten, want als u dat doet, zal de Heilige Geest vandaag 100% zeker over u komen, om van u een Kind van Hem te maken!
Met dank aan: Bisschop Júlio Freitas


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten