BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 1 september 2015

ZIT EERST OM DE BEREKENINGEN…


Zit eerst om de berekeningen te maken


Er is maar één manier waarop wij hetgeen kunnen bereiken dat buiten ons bereik is: wanneer wij met God verbonden zijn. Er is ook maar één manier waarop wij met God verbonden kunnen zijn: wanneer wij het bewuste Geloof in Hem en Zijn Woord manifesteren. Ten opzichte van dit Geloof wordt het onmogelijke, mogelijk. Andere soorten geloof, religies en rituelen kunnen niet verrichten wat het verricht, gezien het feit dat zij niet gepaard gaan met offers die men dichterbij de Allerhoogste brengt.
Daarom is het essentieel, als men het onmogelijke wilt zien gebeuren, om dit Geloof uit te oefenen, door de eigen gedachten te verloochenen, om zodoende in staat te zijn om de Gedachten van God te absorberen. Het is het minimale offer voor de maximale verovering.

En het kan ook niet anders zijn. Alleen God is in staat om het onmogelijke te verrichten, maar Hij heeft Zijn macht beschikbaar gesteld zodat wij het onmogelijke ook voor Zijn Glorie kunnen verrichten. Deze macht is de gave van het Geloof, dat komt door het horen van Zijn Woord, en zich effectief maakt wanneer het op dappere wijze door middel van offers in praktijk gezet wordt.
Daarom kan alleen degene die echt een discipel van Hem is, gebruik maken van deze macht. Per slot van rekening is een “discipel” iemand die instructies van iemand anders ontvang en die praktiseert. Iemand die de doctrine en ideeën van zijn meester opvolgt of zijn voorbeelden nadoet. Dus wie de leringen van Jezus wilt adopteren als zijn levenswijze, dient eerst zijn leven te verloochen. Hijzelf maakte het zeer duidelijk dat, om Zijn discipel te zijn, het noodzakelijk is om Hem te gehoorzamen, zichzelf te verloochenen en alles wat deze wereld biedt op te geven.
“Wie niet zijn kruis draagt en achter Mij komt, kan mijn discipel niet zijn” (Lucas 14:27).
“Zo zal dus niemand van u, die niet afstand doet van al wat hij heeft, mijn discipel kunnen zijn” (Lucas 14:33).
Het is niet voor niets dat Hij adviseert dat degene die Hem volgt eerst dient te zitten en te berekenen (na te denken) of hij werkelijk bereid is om een compromis van gehoorzaamheid tot het eind aan te gaan en of hij bereid is om de prijs voor deze beslissing te betalen. Dit is wat men het bewuste, rationele en intelligente geloof noemt. Dit Geloof verplicht ons om het verstand te gebruiken om de keuze te maken die wij echt zullen eren, zonder enige emotie of terugtrekking, aangezien wij weten wat het van ons vereist.
De Allerhoogste legt Zijn discipline aan niemand op, maar Hij draagt Zijn Macht ook niet aan allen over. Hij maakt ons bewust van de manier waarop wij dienen te handelen als wij deze Macht binnen in ons willen hebben. Het is een voorstel dat wij met ons verstand dienen te analyseren, niet met het hart, want het is een prijs die betaald dient te worden, niet een genade die gratis is.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten