BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 30 september 2015

ONAANGENAME AANBIDDING



Kalm en heel rustig kwam enige jaren geleden een vrouw ons om hulp vragen. Zij zong in een aanbidding en lofprijzingskoor van een grote en bekende kerk. Zij stonden bekend om hun beroemde liedjes en emotionele diensten van aanbidding en lofprijzing. Die vrouw echter had een lange lijst van moeilijkheden, zowel van het verleden als het heden, en hoewel zij nog jong was, leek zij heel erg neerslachtig. Omdat zij de getuigenissen zag in onze TV programma’s zei ze dat ze wilde leren hoe zij moest strijden en alle blokkades overwinnen die haar leven tegenhielden. Veel van de problemen die zij had, waren gekoppeld aan botsingen tussen verschillende karakters en ruzies om macht in de kerk waarin zij zong.

Zij was emotioneel heel zwak en had moeilijkheden om onze adviezen te begrijpen en accepteren. Wij adviseerden haar dat zij haar manier van bidden diende te veranderen, sterk tegen de negativiteit in haar leven diende op te treden en tegelijkertijd de mensen te vergeven die haar gekwetst hadden. Na een maand van adviezen, waarin zij afkeer toonde om deel te nemen aan onze diensten, zei de vrouw dat zij niet meer wilde strijden. Zij wilde geen enkele actie meer ondernemen. Zij zei dat zij simpelweg geen dapper geloof kon ontwikkelen. Ze was er heilig van overtuigd dat haar enige manier om haar problemen te overwinnen was door te zingen in het aanbiddingsteam, zij citeerde daarbij Psalm 22:3 “Nochtans zijt Gij de Heilige, die troont op de lofzangen Israël”.
Deze vrouw had een mystiek geloof dat zingen genoeg voor haar was om haar te bevrijden van al het leed van haar verleden en om de verschillende problemen die zij had te overwinnen. Dit was namelijk een doctrine die onderwezen werd in haar kerk. En net als een boeddhist die zijn “sutras en mantras” zingt, zong zij vooraan in haar koor totdat zij in een trance kwam, gelovend dat zij God zou vinden in de liederen en, alsof het iets magisch zou zijn, ook haar bevrijding.
Alleen God weet of een persoon Hem aanbidt in geest en in waarheid. Maar met zoveel kerken die zo veel investeren in vermaak en zo weinig in gehoorzaamheid, was haar aanbidding waarschijnlijk meer vlees dan geest. Ik weet dit, omdat ik veel gefrustreerde en verwarde christenen heb geadviseerd die, net zoals die jongedame, God bijna opgaven nadat zij geen hulp konden vinden in hun kerken.
Zij dat omdat kerken een soort “pseudo-geestelijkheid: onderwijzen of zij dat omdat zij gemotiveerd zijn door het verlangen om “cool en hip” gevonden te worden, één ding is zeker: de nadruk van emotie, door middel van een speciale aanbiddingsteam, leidt men heel makkelijk af van de simpelheid van het geloof. De simpelheid van gehoorzaamheid, offer, volharding, een intelligent geloof en de goede strijd te strijden.
Vandaag de dag gebruiken de christenen van de “mega-kerken” de volgende strategieën: “Strijd niet tegen de zonde of het kwaad, zing simpelweg. Behandel anderen niet met oprechtheid, rechtvaardigheid of goedheid, zing en schreeuw alleen maar. Onderwijs de waarheid niet over de smalle weg of de enge poort waardoor wij in het Koninkrijk van God komen, houd in plaats daarvan een indrukwekkende show met de beste liedjes en aanschouw hoe grote groepen mensen de kerk vullen”.
God houdt van de ware aanbidders, maar Hij luistert niet naar de gebeden van allen. God eert niet de liedjes van iedereen, ook al roepen zij Zijn Naam aan.
“En mijn volk waarover mijn naam is uitgeroepen, verootmoedigt zich en zij bidden en zoeken mijn aangezicht en bekeren zich van hun boze wegen, dan zal Ik…” (2 Kronieken 7:14).
Het woord “DAN” toont aan dat God voorwaarden plaatst naar wie Hij zal luisteren en wie Hij zal beantwoorden. Zijn beloften zijn exclusief voor degenen die op Hem vertrouwen en zich aan Zijn geboden onderwerpen. Niet voor degenen die zich concentreren op de mooie verzen en teksten die niemand kwetsen. Degenen die Zijn Woord praktiseren, naar hun zal Hij luisteren. Degenen die de duivel en zijn plannen confronteren, hun zal Hij beantwoorden. Degenen die in gehoorzaamheid tot God als Heer leven, dezen zal Hij beschermen en te hulp schieten.
God weigert niet alleen om naar degenen te luisteren die Hem niet gehoorzamen, maar het geluid van de muziek die zij maken mishaagt Hem ook. God leeft te midden van Zijn volk wanneer hun levens, en niet alleen hun liedjes, Hem eren als Heer.
“Doe van Mij weg het getier van uw liederen, het getokkel van uw harpen wil Ik niet horen. Maar laat het recht als water golven, en gerechtigheid als een immer vloeiende beek” (Amos 5:23-24).
Met dank aan: bisschop David Higginbotham



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten