BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 2 september 2015

MISSIE VAN DE DIENAREN



“Red hen die ten dode gegrepen zijn, wend u niet af van hen die ter slachting wankelen. Wanneer gij zegt:
 Zie, wij wisten dit niet – zal Hij, die de harten doorzoekt, het niet merken, en Hij, die op uw ziel let, 
het niet weten, en de mens naar zijn doen vergelden?”(Spreuken 24:11-12)
Wij weten dat God geen bevelen geeft aan degenen die Hem niet dienen. Hij forceert de staf niet. Dit bevel is dus enkel voor degenen die Hem dienen en het is heel direct: “Bevrijd, red.” Drie dingen hier trekken mijn aandacht, samen met de vrees en de zorg die we moeten schenken aan onze roeping om onze missie exact te volbrengen, want zoals u in deze passage zult zien is dit van invloed op het onderhoud van de Behoudenis van de ziel van de dienaar. Daar gaan we!

1. Red hen die ten dode gegrepen zijn…
Dit is het begin van ons werk met betrekking tot een persoon. De persoon tot deze bevrijdende ervaring leiden (door te bevrijden, genezen, verlossen en hun problemen in deze wereld op te lossen).
2. …wend u niet af van hen die ter slachting wankelen.
Nu laat onze God Zijn ware zorg duidelijk zien, de ziel. Er bestaat een heel groot verschil tussen iemand uit een situatie bevrijden en iemand redden, en Hij wil voor eeuwig redden.
3. Wanneer gij zegt: Zie, wij wisten dit niet – zal Hij, die de harten doorzoekt, het niet merken, en Hij, die op uw ZIEL let, het niet weten, en de mens naar zijn doen vergelden?
Dit is, voor mij, het laatste en sterkste punt, omdat het praat over de zorg die wij dienen te hebben om dit bevel en de uitvoering ervan niet te verwaarlozen. Zie hoe Hij begint, sprekend over onze missie en eindigend met het verhelderen dat dit onze Behoudenis bezwaart, door deze uitspraak: en Hij, die op uw ZIEL let?
De ziel van een dienaar wordt aangetast wanneer er sprake is van verwaarlozing en verachting van deze begeleiding!
Met dank aan: bisschop Guaracy Santos


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten