BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 14 september 2015

VINGER OP DE WOND



Eli was al gedurende 40 jaar een profeet en had twee zonen. Hij kende de Wil van God heel goed, maar was ook op de hoogte van de fouten van zijn twee zonen. Zijn zonen verachtten God door aan de offerandes en de offers van het volk te komen, dit was een zware zonde in de Ogen van God.
Daarnaast leefden zij in de hoererij en hierdoor riskeerden zij de Behoudenis van veel mensen, vanwege de zeer slechte getuigenissen die zij gaven. Eli bestrafte hun, maar alleen op een oppervlakkige wijze.

Met de autoriteit van een profeet en een vader moest Eli eigenlijk de vinger op hun wond leggen door hun diefstal, hoererij en slechte getuigenis te veroordelen en hun te waarschuwen dat als zij deze acties bleven verrichten, hun ziel naar de hel gebracht zou worden.
Veel predikers praten ook op een oppervlakkige wijze, uit angst om leden te verliezen. Zij werken alleen om de mensen voor de kerk te winnen en niet om hen te winnen voor het Koninkrijk van de Hemelen.
In het geval van de zonen van Eli, bleef die situatie gaande tot er een man van God kwam. Eli was een profeet, maar het was noodzakelijk dat een man van God kwam om de waarheid, die de profeet zeer goed kende, te vertellen.
Door middel van de tussenkomst van Zijn dienaar veroordeelde God de acties van de zonen van Eli. Hij accepteerde niet dat de profeet zijn zonen meer eerde dan Hem.
Eén van de eigenschappen van een man van God is om de waarheid te spreken, ongeacht wat het kost of wie het kwetst. Deze man van God deed wat de profeet niet deed, hij legde de vinger op de wond. HIJ SPRAK DE WAARHEID ZONDER OMWEGEN.
“…Want wie Mij eren, zal Ik eren, maar wie Mij versmaden, zullen gering geacht worden” (1 Samuël 2:30).
Wij eren God niet door onze woorden, maar door onze daden en karakter wanneer wij in de waarheid leven.
Wij eren God wanneer Hij de Eerste is in onze levens.
Wij eren God wanneer wij allen, met onszelf inbegrepen, verloochenen om Hem te eren.
Het resultaat van dit alles: zowel de zonen van Eli als hijzelf stierven.
De ongedisciplineerden stierven en degene die hun niet disciplineerde stierf zelf ook.
Met dank aan: bisschop Djalma Bezerra


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten