BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 1 september 2015

DE WARE VRIJHEID


Vrijheid is een verstoord en zeer geïdealiseerd concept in de gedachte van de mens. De meerderheid van de mensen eindigen, in hun zoektocht naar vrijheid, als gevangenen van iets of iemand, simpelweg omdat zij niet weten wat vrij zijn écht inhoudt. Zij zijn zich er niet van bewust dat ware vrijheid niet betekent dat men alles kan doen wat men wil, maar juist leven ZONDER hetgeen u NIET voor uw leven wilt.
De mens die denkt dat vrij zijn inhoudt om te drinken zoveel hij wil, eindigt als een gevangene van de verslaving.
Het kind dat denkt dat vrij zijn inhoudt om ongehoorzaam te zijn aan zijn ouders, eindigt als een gevangene van zijn slechte keuzes.

De echtgenoot die denkt dat vrij zijn inhoudt om relaties aan te gaan met verschillende vrouwen, eindigt als een gevangene van zijn eindeloze onverzadigbaarheid.
De echtgenote die denkt dat vrij zijn inhoudt om te zeggen wat zij maar wil, eindigt als een gevangene van de eenzaamheid.
De jongedame die denkt dat vrij zijn inhoudt om zich aan een ieder over te geven, eindigt als een gevangene van een ongewenste zwangerschap.
Wie denkt dat vrij zijn inhoudt om een leven te leiden zonder het Woord van God te respecteren, eindigt als een gevangene van de duivel en het leed.
Vrij zijn is een menselijke behoefte die alleen door de Here Jezus voorzien kan worden. Hij was degene die zei: 


“Wanneer dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult gij werkelijk vrij zijn” (Johannes 8:36).
Per slot van rekening, alles wat wij NIET voor ons leven willen wordt door de duivel voortgebracht (pijn, ziekten, teleurstellingen, tragedies, verdriet, armoede) en hij zal alleen verboden om dat voort te brengen als wij onder de bescherming van God leven, door Hem in alles te gehoorzamen middels Zijn Woord. Wanneer wij leven zonder hetgeen wij niet willen, dan zullen wij vrij zijn om te leven met alles wat wij willen (vrede, gezondheid, trouwheid, rust, voorspoed en succes).
De ware vrijheid bestaat uit discipline, want discipline is de meest effectieve strategie om leed te voorkomen en orde te behouden. De gevangenissen worden gebouwd om alle ongedisciplineerde mensen te bevatten, en hoe vreemd dit ook klinkt, zij zijn zelf degene die ze bouwen.
God gehoorzamen is de enige manier om vrij te zijn, want het is ook de enige manier om zich ver te houden van alles wat ongewenst is.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten