BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 22 september 2015

HOOR WAT DE GEEST TOT… (DEEL 1)


Hoor wat de Geest tot de christenen zegt…1e dag van de Vasten van Daniël


Doet aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt staan tegen de listige omleidingen des duivels. Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht. Daarom neemt aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt wederstaan in den bozen dag, en alles verricht hebbende, staande blijven” (Efeziërs 6:11-13) Satenvertaling.
God-de-Vader wist van de noodzaak dat Zijn Zoon bekleed moest worden met Zijn Wapenrusting om Zijn missie te kunnen volbrengen. En Hij bekleedde Hem daarmee in de wateren van de Rivier de Jordaan.
Net zoals God-de-Vader, wist God-de-Zoon ook van de noodzaak van de discipelen om met Zijn Wapenrusting bekleed te worden, zodat zij ook hun missie van de prediking van Zijn Woord zouden kunnen volbrengen. En Hij bekleedde hun daarmee tijdens Pinksterdag.
Vanaf dien bekleedden alle ware volgelingen van de Here Jezus zich met de GEHELE Wapenrusting van God om alle strijden te overwinnen die zij zouden hebben om de hel te confronteren. Per slot van rekening werden zij bevrijd van de heerschappij van satan en zij wisten dat hij de hel zou gebruiken om hun weer te proberen los te rukken van het Koninkrijk van God en terug te brengen naar zijn koninkrijk van duisternis.
Toentertijd wijdden de discipelen zich met al hun krachten toe om zich te bekleden met de GEHELE Wapenrusting van God – de Heilige Geest. Hun hoofddoel was om sterk te kunnen blijven tegenover alle listen van de duivel.
Het was God die beval: Jullie dienen Mijn GEHELE Wapenrusting aan te doen.
Aan doen houdt in om zich te bekleden en te bedekken. God-de-Vader wil dat al Zijn kinderen zich bekleden met Zijn GEHELE Wapenrusting. Het is geen suggestie, het is een bevel. Bekleed jullie met de GEHELE Wapenrusting van God.
Waarom is het onze verantwoordelijk om ons daarmee te bekleden en niet die van Hem, gezien het feit dat de GEHELE Wapenrusting van Hem is en, volgens de natuurlijke wijze van handelen, alleen Hij de autoriteit heeft om te kunnen bekleden?
Even later dringt Hij er nogmaals op aan: neemt aan de GEHELE Wapenrusting Gods. Aannemen houdt in om bezit te nemen van iemand of iets. De Heilige Geest bevestigt Zijn bevel en beveelt ons om bezit te nemen van Zijn GEHELE Wapenrusting.
Nogmaals komt de vraag: Waarom beveelt de Heilige Geest ons om bezit te nemen van iets dat van Hem is?
Deze vragen leiden naar hetzelfde antwoord. Zodat de discipel zich kan bekleden en bezit kan nemen van de GEHELE Goddelijke Wapenrusting dient hij eerst zijn geloof te manifesteren. Geloofd dat gevolgd wordt door offer. Offer dat 100% bewijs biedt van de bereidheid van de discipel om naar Zijn belofte te verlangen en het in bezit te nemen. Het offer van het geloof toont het verlangen.
Ik betwijfel dat de wapenrusting van God neerdaalt uit de hemel als regen!
Ik betwijfel dat God de persoon zal bekleden met Zijn GEHELE Wapenrusting alleen maar omdat hij zich een christen noemt, trouw aan de kerk is of iets soortgelijks!
Nee! Duizendmaal nee!
Alle Beloften van God zijn onderworpen aan voorwaarden.
Lees hoofdstuk 28 van het boek van Deuteronomium waarin God de voorwaarden van Zijn zegens toont door middel van het offer van gehoorzaamheid.
Peins over deze tekst:
“De Here is met u, zolang gij met Hem zijt; indien gij Hem zoekt, zal Hij Zich door u laten vinden; maar indien gij Hem verlaat, zal Hij u verlaten (2 Kronieken 15:2).
Er is geen andere manier, niemand kan zijn eigen regels proberen op te leggen aan wat de Heer al heeft bepaald.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten