BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 22 september 2015

VASTEN VAN DANIEL OP BERG HERMON



“En zes dagen later nam Jezus Petrus en Jakobus en zijn broeder Johannes mede 
en Hij leidde hen een hoge berg op, in de eenzaamheid. 
En zijn gedaante veranderde voor hun ogen en zijn gelaat straalde 
gelijk de zon en zijn klederen werden wit als het licht”
(Matteus 17:1-2).
De Here Jezus riep de discipelen apart naar Berg Hermon, omdat wat er zou gebeuren tussen Hem en die drie was iets heel intiems. Zo dient de overgave van het leven van een persoon op het Altaar ook te zijn. Een afscheiding van alles en iedereen, iets intiems, iets persoonlijk tussen hem en God, zonder de tussenkomst van niets of niemand.

Jezus wist wat er op de Berg zou gebeuren en, zoals altijd, was Zich ervan bewust dat dat offer om die hoge Berg te beklimmen waardig zou zijn.
Allen dienen dit bewustzijn te hebben om te kunnen begrijpen dat een totale ontlediging noodzakelijk is, een totale overgave van het leven om de Geest van de Allerhoogste te mogen ontvangen, want het geloof van offeren is de weg die de persoon, die Gods Geest wilt, leidt naar de doop met de Heilige Geest op het Altaar.
Toen de Here Jezus verheerlijkt werd, wilde Hij Zijn discipelen tonen wat er met hen en allen die gedoopt zouden worden met de Heilige Geest zou gebeuren. Het gezicht van Jezus straalde als de zon en Zijn kleren werden net zo wit als het licht, oftewel, een innerlijke en uiterlijke verandering. En dat is wat er met de persoon gebeurt wanneer hij gedoopt wordt met de Heilige Geest, er vindt een radicale verandering in zijn binnenste en zijn buitenste plaats.
En hoeveel kost dit? Heeft dit een prijs? Nee, het is onbetaalbaar! Die waarde is niet te schatten, omdat het te maken heeft met het leven en een leven is onbetaalbaar.
Het voorstel van deze Vasten van Daniël is de verheerlijking, de totale transformatie. Daarom zullen de mannen van God, op 11 oktober, vanaf de top van Berg Hermon vaststellen dat allen die geloven bekleed zullen worden met macht en verheerlijkt zullen worden.
Gelooft u? Wie gelooft zal, in geest, met ons zijn op Berg Hermon.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten