BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 30 september 2015

WATER VAN HET LEVEN



Enkele maanden geleden hebben wij onze kerk geopend onder de stam van de Maasai’s, gevestigd op Mile 46, Kajiado, Kenia. Onder de vele behoeften van die stam, is één van de grootste behoefte, de behoefte voor water, omdat er geen water in de omgeving gevonden kan worden en de enige lokale put onlangs uitdroogde. De leden van de stam moeste meer dan vijf kilometer (1 uur) lopen op zoek naar water in de rivieren van hun regio, maar ook die zijn compleet uitgedroogd.
Op dezelfde dag echter dat enige put uitdroogde, hebben wij onze put geïnaugureerd. Leden van de UKGR hebben zich door middel van hun offerandes verzameld en een bedrijf gehuurd om de werkzaamheden te verrichten. Met speciale instrumenten werd er een gat van 300 meter diep gemaakt, totdat er een bron van grondwater gevonden werd. Wat allen verwonderd, vooral de aannemers, was dat het water precies werd gevonden bij de grond van de kerk, iets wonderbaarlijks! Deze waterbon zal de stam jarenlang kunnen voorzien.

Voor de Maasai’s is het water meer waard dan goud, de algemene opvatting bevestigend dat water leven is. Zodra het stamhoofd zijn dank overbracht aan de leden van de UKGR werd er een lange rij gevormd van mensen die zich verheugden om gratis water te mogen ontvangen. Integenstelling tot sommige regeringsinstellingen die ook over putten beschikken, maar geld vragen voor het water dat zij bieden.
Het was een mooi beeld om te zien hoe de stamleden jerrycans droegen met de slogan van de UKGR “Jezus Christus is de Heer” en een Bijbelvers die ons doel toont: “Maar wie gedronken heeft van het water, dat Ik hem zal geven, zal geen dorst krijgen in eeuwigheid, maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden tot een fontein van water, dat springt ten eeuwigen leven” (Johannes 14:4).
Tijdens de dienst legden wij uit dat, ondanks het feit dat zij het water hadden ontvangen waar wij naar geboord hadden, wij daar waren om hun het Levend Water te bieden, de Here Jezus, want alleen op die wijze zouden zij nooit meer dorst hebben.
Kort na het gebed van genezing en bevrijding deelden wij Bijbels in hun dialect – de Maasai. Naast de inauguratie van onze waterbron werd het doopbad ook voor de eerste keer gebruikt om 42 leden van de stam te dopen tot de God van Abraham.
Gezien het feit dat wij al lang in de kerk zijn, zijn wij al gewend aan de blijdschap van de mensen wanneer zij gedoopt worden, maar op die dag bleef de blijdschap die zij voelden nadat zij uit het water kwamen in onze gedachten. Iets dat zij nog nooit hadden ervaren.
Zij kwamen lachend en tegelijkertijd geschrokken uit het water, omdat zij niet wisten waar die grote blijdschap vandaan kwam. Met een immense lach op hun gezicht die zij: “Ik heb dit nog nooit gevoeld!”
Nog een kerk, nog een Universele Bron van Levend Water, om de fysieke en de geestelijke dorst van duizenden te lessen. Vandaag de dag leren de Maasai’s de Levende God kennen, Degene over wie zij nog nooit hadden gehoord. Met getuigenissen van bevrijding van kwade geesten, genezing en herstelling kunnen wij met zekerheid zeggen: “De Maasau maken deel uit van de Universele Kerk!”
Dat God het werk onder deze stam blijft zegenen.
Met dank aan: bisschop Marcelo Pires



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten