BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 22 september 2015

WANNEER 1% MEER IS DAN 99%




Een tijd geleden las ik een artikel dat mijn aandacht trok. Het had de titel: “Waarom 1% rijker dient te zijn dan het overige 99%”. Het onderzoek toonde dat de meerderheid van de wereldrijkdom in de handen zit van alleen maar 1% mensen. Degenen die deel uitmaken van dit 1% zijn uitvinders, onderzoekers of mensen die op de een of andere manier ernaar streven om te verbeteren wat zij doen. In het begin waren zij onbekende mensen, maar zij hadden de moed om hun ideeën in praktijk te zetten, zij deelden die met anderen en onderscheidden zichzelf daardoor. Neem als voorbeelden Henry Ford, Steve Jobs enz.
Wanneer wij dit artikel lezen met de ogen van geloof, dan zien wij waarom er mensen zijn die al jaren in de kerk zijn, hun tienden geven, geloftes maken, God aanbidden, maar toch deel uit blijven maken van het overige 99% van deze wereld. Mensen die zich niet onderscheiden en alsnog denken dat hun onrecht wordt gedaan, maar wat zij presenteren, zowel voor God op het Altaar als voor hun cliënten of baas, is het slechtste.

Velen denken dat, omdat zij simpelweg hun geloften en tienden tot God maken, God hun dient te beantwoorden. Daarbovenop klagen zij ook nog, soms over de economie, dan over de regering, dan weer over hun baas of dat God geen gerechtigheid brengt in hun levens, terwijl in feite, ondanks het feit dat zij geloven, hun professionaliteit veel slechter is dan die van een ongelovige. Deze mensen hebben ideeën, maar passen die niet toe of hebben geen moed om risico’s te nemen, zodoende blijven zij deel uitmaken van het overige 99%. Dat is een pure feit. Ze willen hebben wat anderen hebben, maar willen niet doen wat anderen doen.
Degenen echter die naar de kerk komen en een ware ontmoeting met God hebben gehad, besluiten om hun acties te veranderen, te offeren, hun geloof te gebruiken en streven ernaar om te overwinnen door middel van Gods leiding en door middel van toewijding in hetgeen zij doen, door hun best te doen in hun werk en met kwaliteit. Zij zien geen obstakels en zodoende maakt God hun groot.
Als ik opgeroepen werd voor een rechtszaak en een advocaat nodig had om mij te verdedigen, zou ik dan, als ik wist dat de christelijke advocaat zwak was in zijn werk, hem nemen? Zeker niet! Ik zou liever een ongelovige advocaat kiezen die goed is in hetgeen hij doet en ik zou mijn geloof gebruiken, zodat God hem zou gebruiken. Niet dat God de eerste advocaat die ik opnoemde niet zou kunnen gebruiken, als die advocaat echter trouw is, maar zich niet inzet om goed te zijn, en de ongelovige advocaat wel, dan is het duidelijk wie een verschil zal maken. Hetzelfde geldt voor een dokter, leraar enz. Goed, ik zal niet blijven uitweiden.
Het Koninkrijk van God is een samenstelling van trouwheid gecombineerd met uitmuntendheid. Daarom zei Hij: “Bied dat eens uw landvoogd aan; zal hij welgevallen aan u hebben of u goedgunstig gezind zijn?” (Maleachi 1:8).
In dit voorbeeld handelde de priester op elk willekeurige manier en het volk deed dat ook. Daarna wilden zij echter klagen dat de ongelovigen voorspoedig werden en dat het zinloos was om God te dienen.
Mijn vriend, verricht God wonderen die min of meer zijn? Nee! Hoe zullen degenen die denken dat het voldoende is om trouw te zijn dan ooit groot worden en het verschil maken als zij niet goed zijn in hetgeen zij doen?
“Wèl gedaan, gij GOEDE en GETROUWE slaaf…” (Matteüs 25:20).
Daarom zijn wij in het UKGR Centrum niet bezorgd om de kwantiteit, maar juist om de kwaliteit. Soms zijn er mensen die onze manier van praten niet waarderen, maar dat maakt niet uit. Wat uitmaakt is dat wij onderwijzen dat het niet baat om één zonde te verlaten, men dient zich te berouwen en alle zonden te verlaten. Het baat niet om naar de kerk te gaan, men dient zich 100% over te geven. Het baat niet om een offerande te geven, het dient een offer te zijn. Het baat niet om alleen trouw te zijn, men dient ook goed te zijn. Pas dan zult u deel uitmaken van degenen die door God geëerd zullen worden door Zijn Gerechtigheid. Er zijn maar weinigen die bereid zijn om de prijs te betalen. Deze mensen, ook al zijn ze maar 1%, behagen God.
“Daarom schaamt God Zich voor hen niet hun God te heten…” (Hebreeën 11:6).
Toen overtrof deze Daniël de rijksbestuurders en de stadhouders, doordat een uitnemende geest in hem was; en de koning was van zins hem over het gehele koninkrijk te stellen” (Daniël 6:3).
“Dan zult gij tot inkeer komen en het onderscheid zien tussen de rechtvaardige en de goddeloze; tussen wie God dient, en wie Hem niet dient” (Maleachi 3:18).
Met dank aan: pastor Rodrigo Prota



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten