BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 27 augustus 2015

DE KINDEREN VAN UW VRIEND




Heeft u een hartsvriend?
Als uw antwoord ja is, hoe behandelt u dan het kind van deze vriend?
Ongetwijfeld houdt u rekening met dat kind en zorgt u ervoor met al uw aandacht.
Deze manier om het kind van uw vriend te behandelen is precies dezelfde manier waarop God de kinderen van Abraham behandelt, want Abraham was een vriend van God. Kijk naar Zijn consideratie, zorg en aandacht voor de kinderen van Zijn vriend Abraham. Toen de Here Jezus in een synagoge was, zag Hij een vrouw die bezeten was met een geest van ziekte meer dan achttien jaar; zij liep gebogen en kon zich op geen enkele wijze oprichten. Hij riep haar en zei: 
“Vrouw, gij zijt verlost van uw zwakheid; en Hij legde haar de handen op, en terstond richtte zij zich op…” (Lucas 13:12-13).
Kort daarop toonde de Here Jezus door middel van een vraag Zijn gedachten met betrekking tot de kinderen van Abraham.
“Moest deze vrouw, die een dochter van Abraham is, welke de satan, zie, achttien jaar gebonden had, niet losgemaakt worden van deze band op de sabbatdag?” (Lucas 13:16).
In het geval van ZacheĆ¼s wist de Here Jezus al dat hij ook een kind van Abraham zou worden. Dit was een bepalende factor voor zijn huis om gekozen te worden onder de vele families die er waren. Gezien het feit dat hij in het huis was van iemand die ook een kind van Zijn vriend zou worden, zei de Here Jezus:
“Heden is aan dit huis redding geschonken, omdat ook deze een zoon van Abraham is. Want de Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden” (Lucas 19:9-10).
Wie voelt zich niet goed en op zijn gemak in het huis van zijn vriend?
Vandaag de dag heeft God ook andere vrienden.
“Gij zijt mijn vrienden, indien gij doet, wat Ik u gebied” (Johannes 15:14).
Als er van uw kant respect, trouwheid, vertrouwen en gehoorzaamheid is jegens God, dan zal Hij consideratie voor u tonen en voor u zorgen. Niet alleen omdat u een kind van Abraham bent, maar ook omdat u ook een vriend van God bent. In feite zijn degenen die kinderen van Abraham zijn, de vriend van God, zelf ook vrienden van God!
Met dank aan: bisschop Djalma Bezerra

Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten