BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 25 augustus 2015

OPLEGGING OF INSPIRATIE?



Alle mensen zijn anders omdat zij andere gedachten hebben. De grootste wens en uitdaging van een persoon is om zijn naaste zover te krijgen dat hij, tenminste over één onderwerp, net zoals hem denkt, dezelfde mening, smaak en oogpunt heeft. Wat het geestelijk leven betreft is dit iets wat zowel degenen die aan het Licht behoren en degenen die van de duisternis zijn willen bereiken met betrekking tot het gedrag van hun naaste, omdat beide partijen denken dat zij het juist hebben, hoewel alleen degenen van het Licht echt gelijk hebben.

Maar heel vaak proberen de kinderen van God dit op een foute wijze te doen. Dit is normaal gesproken de reden waarom zij geen succes behalen. Ondertussen is de meerderheid van de kinderen van de duivel er wel in geslaagd om anderen van gedrag te doen veranderen, zodoende zijn zij effectief geweest in het leiden van zielen naar de hel.
De grootste fout die wij kunnen maken, en die wij over het algemeen maken, is om ons geloof iemand op te leggen. Wanneer wij ons bewust worden van de ernst van de behoudenis is het verlangen om onze familieleden en vrienden te redden zó groot dat wij alles wat tot onze beschikking zit gebruiken om dat te bereiken. En helaas gebruiken wij dat op de slechtst mogelijke wijze.
Wij gebruiken onze ogen om alle zondes op te merken die zij begaan, onze oren om te weten wat zij aan het doen zijn, onze mond om kritiek op hun gedrag te leveren en onze handen om de vinger te wijzen en beschuldigingen te maken. Wij denken dat wij met deze drastische handelingen hun wakker kunnen schudden voor de waarheid, maar het enige wat wij bereiken is dat zij zich meer en meer van ons verwijderen en als gevolg hiervan ook van God.
Wij dienen niet, en noch kunnen wij het, ons geloof aan niemand op te leggen. Niet eens God Zelf verplicht ons tot iets! Maar wij kunnen, en dienen, de mensen te inspireren om hetzelfde geloof als wij te hebben, door mensen te worden die waardig zijn om bewonderd te worden vanwege een feilloos karakter, een bovennatuurlijke kracht en een nederige geest.
Gebruik daarom uw ogen om de kwaliteiten en behoeften van uw geliefde te zien. Uw oren om hun aan te horen wanneer zij hun hart uitstorten. Gebruik uw mond om hun te bemoedigen, waarderen of een wijs en handig advies te geven. Uw handen dienen gebruikt te worden om hun op te richten in moeilijke tijden. Op deze wijze zult u als een ware vriend gezien worden: degene die niet veroordeelt, maar helpt. Dit is wél een betrouwbare weerspiegeling van de Here Jezus!
De effectieve invloed schreeuwt niet, maar is stil. Hij botst niet, maar gaat subtiel te werk. Hij bekritiseert niet wat verkeerd is, maar toont de voordelen van de juiste wijze. Hij is niet gewelddadig, noch ongeduldig, maar zachtaardig en bijna onopmerkbaar.
De behoudenis van de mensen om wie u geeft is niet een kwestie van oplegging, maar van inspiratie. Maar welk van deze twee tactieken heeft u gebruikt? Onthoud dat Jezus niemand iets verplichtte, maar Hij was wel de Meest Beïnvloedende Persoon in het Universum, omdat Hij een voorbeeld was, Iemand om na te volgen. Als u alleen maar dit voorbeeld zou volgen, dan zouden menigten u ook volgen om hetzelfde geloof en dezelfde God te hebben die u heeft. Dit is het gedrag van een ware en effectieve zielenwinnaar.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten