BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 10 augustus 2015

DE LIEFDE KOMT VAN HET GELOOF



Beste bisschop,
Dit voorbeeld dat de Here Jezus ons heeft nagelaten is heel sterk en het toont Zijn overgave voor ons.
Er zijn veel mensen die ronddwaalden in het leven, zonder doel, blijdschap, zoekend naar een antwoord voor de leegte in hun leven, tot het moment aanbrak waarop zij moe werden van het wachten op de wereld voor dit antwoord en gehoor gaven aan de Stem van het Geloof, dat hun garandeerde dat hun problemen veranderd kon worden in getuigenissen. Het is heel sterk!

Toen wij ons op de bodem van de put bevonden, vonden wij God. Toen wij de dorst die diep in onze ziel zat niet meer konden verbergen, openbaarde Hij Zich aan ons. Toen wij in de bodem van de put zaten, transformeerde God onze woestijn in lente, een overvloeiende put, die overal om hem heen leven voortbrengt.
Daar werd onze dorst gelest en onze leegte vervuld. De lege put, die voorheen onze grot leek te zijn, veranderde in een opspringende fontein.
Hoeveel zijn wij God hier wel niet voor schuldig? Het is iets dat materialistisch gesproken niet betaald kan worden; het is een te grote schuld, een compromis, een Verbond. Vandaag de dag kunnen wij het resultaat zien van deze wonderbaarlijke ontmoeting.
God stond toe dat wij intimiteit met Hem hebben, Hij leerde ons om de kleine dingetjes en de religiositeit te negeren, zodat wij ons met Hem konden verbinden. En, een klein detail, dit verlangen om dichtbij ons te zijn is zo groot dat God Zelf ons hier op aarde leidt naar Zijn armen. Een plaats waar wij, letterlijk, afhankelijk van Hem zijn, het Altaar.
Om het Altaar te kunnen bereiken, strijden wij. En om daar te kunnen blijven, offeren wij. Alles ter ere van onze Heer. Daar, in Zijn schoot, overwinnen wij en herstarten wij ons leven, maar dit keer samen met God.
Ik weet zeker dat duizenden mensen tot de dag van vandaag spreken over het feit dat het de moeite waard was om volhard en geofferd te hebben, omdat God hen leidde naar een leven dat geen fouten toestond. Of “het klopt” of “het klopt niet”, of men stijgt of men daalt.
God deed ons het geheim kennen om in alles te overwinnen en volharden: de Liefde. Niet die irrationele liefde die van de wereld komt, maar de Liefde die van het Geloof komt, de Intelligente Liefde, die zich baseert op verloochening, overgave, onderdanigheid, gehoorzaamheid en zo veel andere dingen, maar boven alles, op het offer.
Een Pact, een Eeuwig Verbond, een Huwelijk.
Met dank aan: João Matheus



Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 15.00uu & 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten