BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 19 augustus 2015

DE VUUROVEN IS VOOR DEGENEN…


De vuuroven is voor degenen die van God zijn


“En die drie mannen, Sadrak, Mesak en Abednego, vielen gebonden in de brandende vuuroven” 
(Daniël 3:23).
Door deze Bijbelse vers kunnen wij begrijpen dat de vuuroven niet was bedoeld voor degenen die de duivel gehoorzaamden, maar voor de dienaren van God. Koning Nebukadnessar dacht dat de vuuroven degenen die zijn bevelen niet gehoorzaamden zou pijnigen, maar de Heer wist dat het goed zou zijn voor Zijn dienaren en Zijn Koninkrijk. Dat is de reden waarom God toeliet dat Sadrak, Mesak en Abednego in de vlammen geworpen werden.

Als deze mannen God niet gehoorzaamd hadden zouden zij niet zijn geworpen in de vuuroven, maar alleen op deze manier konden zij de glorie van de Almachtige aan iedereen tonen, want er staat geschreven: “Nebukadnessar hief aan en zeide: Geloofd zij de God van Sadrak, Mesak en Abednego! Hij heeft zijn engel gezonden en zijn dienaren bevrijd…omdat er geen andere god is, die zó verlossen kan” (Daniël 3:28-29).
“En vanwege hun trouwheid bewees de koning Sadrak, Mesak en Abednego bijzondere gunst, 
in het gewest Babel”(Daniël 3:30).
In onze dagen heeft de duivel ook vuurovens gebouwd om de kinderen van God te schaden. Hij creëert problemen en conflicten om ons geloof tot as te verbranden. En God laat toe dat wij geworpen worden te midden van deze hete vlammen zodat wij getransformeerd kunnen worden in ware mannen en vrouwen van God die Zijn glorie aan deze wereld zullen tonen en geplaatst zullen worden op hoogwaardige posities.
Als u klaagde omdat u in een vuuroven van problemen zit, bewerend dat omdat u een dienaar van God bent u niet deze situatie hoort mee te maken, weet nu dan dat uw perspectief helemaal verkeerd was.
De vuuroven werd voor u gemaakt. Niet zodat u verbrand zou worden, maar om te stijgen boven het niveau waar u nu zit en de Naam van Jezus als hoger begrip te heffen in de gedachtes van anderen.
Om een waar kind te zijn van de Allerhoogste, dat Hem toont aan degenen om u heen en om zo herkend te worden moet u de vuuroven in zijn geweest. Daarbinnen zal God u sterker maken dan de vlammen omdat uw geloof sterker was dan de bedreigingen van de duivel.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten