BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 14 augustus 2015

DE WOESTIJN VAN DE 21E EEUW




Alles in het leven ontwikkelt met de tijd. Herinnert u zich nog uw eerste auto? Ongetwijfeld is hij niet zoals de nieuwe auto die u nu heeft, toch? Vroeger was een kar die voortgetrokken werd door een paard het vervoermiddel. Vandaag de dag zijn er auto’s die zo hi-tech zijn dat zij zelfs de chauffeurs kunnen beantwoorden.
En het wassen van kleren? Vroeger moest het bij een rivieroever zijn, en werden de kleren tegen stenen geschuurd en gewrongen. Nu zijn er machines die ze wassen en zelfs drogen.

Hoe zit het met communicatie? Wie op de hoogte wilde zijn van iemand diende een brief te schrijven en te wachten terwijl de postbodes de brieven brachten naar hun respectievelijke bestemmingen. Maar vandaag de dag is het voldoende om een tablet of een smartphone met internet te bezitten en kan men in een kwestie van seconden berichten sturen en ontvangen!
En hoe zit het met betaalsysteem? Voorheen was het een ondertekend papier met een belofte voor een betaling. Later veranderde het naar een creditcard of pinpas en nu is het voldoen om een telefoon te pakken en met uw duim een boodschap of rekening te betalen.
Veel dingen ontwikkelden, maar er is iets dat hetzelfde is gebleven tot de dag van vandaag: DE WOESTIJN.
De woestijn van de 21e eeuw is nergens in ontwikkeld. Hij is nog steeds droog, dor, gevaarlijk, zeer warm tijdens de dag en zeer koud in de nacht gebleven. Er bestaat geen technologie, wetenschap of uitvinding die in staat is om de woestijn te doen ontwikkelen of verbeteren; hij is Gods keuze. Daar werden Abraham, Mozes, Elia en de Here Jezus Zelf voorbereid voor een grote taak.
In het leven is het ook zo. Er bestaan woestijnen. Momenten waarop de persoon op niets en niemand kan rekenen, alleen op het intelligente geloof en geen enkele emotie. Het zijn uitdagingen, testen, leringen en persoonlijke ervaringen met God. Door de moeilijkheden van de woestijnen wordt ons karakter gevormd en worden wij volwassen in God.
De woestijn ontwikkelt niet, maar hij dient wel voor onze geestelijke ontwikkeling. Dat is het einddoel van de woestijn.
Er bestaat geen makkelijk leven in de woestijn. Het is offer, offer en offer.
Met dank aan: bisschop Bira Fonseca


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 15.00uu & 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten