BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 21 augustus 2015

DE DISCIPLINE IN HET KONINKRIJK GODS



Het Koninkrijk Gods bestaat uit perfecte discipline. De kerk, net als het Lichaam van de Here Jezus Christus, met Hem als Hoofd, wordt gevormd door zij die uit de Geest van God zijn geboren. Dit lichaam leeft in harmonie omdat het perfect werkt. Er is discipline omdat elk lichaamsdeel een bepaalde volgorde heeft. Ieder deel is uiterst belangrijk, bezet zijn rechtmatige plek, werkt in harmonie, in overeenstemming met het Hoofd. Het is het Koninkrijk van God.
De ware geestelijke kerk, niet de religieuze instituten, werkt net als het menselijke lichaam. Wanneer voedsel de mond in komt, werken de tanden door te kauwen en worden er enzymen geproduceerd in de maag, om de maag voor te bereiden het voedsel te ontvangen. Nadat dit is gebeurd tijdens de vertering, wordt het verteerde voedsel meegenomen naar de darmen waar het lichaam bewaart wat het nodig heeft door het op te nemen in het bloed en verdrijft wat het niet nodig heeft. Alles werkt met grote perfectie.

Daarentegen zal iemand wanneer hij iets eet wat bedorven of ongezond is, waarschijnlijk hoofdpijn krijgen en willen braken. Het lichaam zal dat voedsel afstoten omdat het vreemd is.
Hetzelfde gebeurt met de Kerk van Jezus. Het heeft ook discipline. Wanneer iemand van de kerkelijke gemeente niet in deze harmonie leeft, brengen zij de gezondheid van dit lichaam in gevaar. Vooral als er een rebellie in hen bestaat, een slecht gevoel, zoals boosheid of wrok, vanwege een zogenaamde ongerechtigheid. Vroeger of later, zal hij verdreven worden door het lichaam. Wanneer deze discipline verbroken wordt, dan lijdt het gehele lichaam. Hierdoor is harmonieuze discipline binnenin de kerk van fundamenteel belang voor ons.
Wanneer wij praten over de Kerk van de Here Jezus refereren wij naar het Lichaam van Jezus. Het Lichaam van de Heer is gedisciplineerd en werkt in harmonie. Wanneer één orgaan amen zegt, zijn de anderen het daar ook mee eens. Er is geen onderscheid, ze zijn allemaal belangrijk omdat ze deel uitmaken van het Lichaam.
Een ieder bezet een plek in dit Lichaam. En als er een element is die schadelijk is voor deze harmonie, zorgend voor wanorde, wordt het gezien als een verdeler, die bitterheid brengt wat zich kan verspreiden naar de andere delen. Om de orde te herstellen moet het verdreven worden omdat het lichaamsvreemd is. Het kan niet bewaard blijven, anders zal het het gehele Lichaam beschadigen. Het Hoofd, dat de Here Jezus is, voelt het ook wanneer er zich een slecht element in Hem bevindt, in Zijn Lichaam.
Hetzelfde geldt voor de Kerk. Er kan geen medelijden zijn voor een lichaamsvreemde stof dat het Lichaam in gevaar brengt. Kunnen wij medelijden hebben met een schadelijke stof omdat hij een familie heeft, al jaren in de Kerk is, etc.? Onze plicht is om dit kwaad te verdrijven en het aan onze meerderen te melden zodat de gepaste maatregelen getroffen kunnen worden. Is dit onrechtvaardig?
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten