BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 17 augustus 2015

DE RAMPEN VAN DE RECHTVAARDIGEN…




De rampen van de rechtvaardigen en de goddelozen
“Alles is gelijk voor allen, eenzelfde lot treft de rechtvaardige en de goddeloze, de goede en de reine, alsook de onreine; hem die offert, en hem die niet offert; het gaat de goede evenals de zondaar…” (Prediker 9:2).
Alle mensen op Aarde, ongeacht hun karakter of menselijke condities, maken moeilijkheden mee. Dit gebeurt omdat wij in een wereld leven waarin de de rebellie tegen God heerst. Hoe zeer wij ook in gehoorzaamheid aan de Almachtige wandelen, zijn wij de gehele tijd omgeven door mensen die ongehoorzaam aan Hem zijn, en de keuze die deze mensen maken zullen ook een invloed op ons hebben. Aan de andere kant zullen degenen die ver van God leven, naast het feit dat ook zij door andermans ongerechtigheid getroffen worden, ook door hun eigen ongerechtigheid getroffen worden. Hoe dan ook, zowel de rechtvaardigen en de onrechtvaardigen gaan door moeilijkheden heen, simpelweg omdat zij op dezelfde wereld leven.
Het verschil zit hem niet tussen wat de een overkomt en wat de ander overkomt, maar in de macht die de problemen hebben op het leven van de een en de ander. De Bijbel bevestigd dat,Talrijk zijn de rampen van de rechtvaardige, maar uit die alle redt hem de Here” (Psalmen 34:20) maar tegelijkertijd “Het onheil doodt de goddeloze…” (Psalmen 34:21).
Merk op dat ondanks het feit dat de rampen van de rechtvaardige veel zijn, zal hij door geen enkel van hen vernietigd worden. Aan de andere kant kan één onfortuinlijke ramp de goddeloze op zo’n wijze treffen dat zijn situatie onomkeerbaar wordt tot het punt dat hij sterft. Zo zien wij weer
“…het onderscheid zien tussen de rechtvaardige en de goddeloze; 
tussen wie God dient, en wie Hem niet dient.” (Maleachi 3:18).
De ramp heeft niet de macht om de rechtvaardige te vernietigen, aangezien God Zelf hem eruit zal redden. Diens effect is dus zodoende het tegenovergestelde: de rampen maken de rechtvaardige sterker, meer ervaren en brengen hem dichter bij God. Maar de ramp heeft wel de macht om de goddeloze te vernietigen, omdat hij niet op de Almachtige kan rekenen om hem te redden, aangezien hij zijn leven onverschillig aan het Woord van God en Zijn aanwezigheid leidt.
De effecten die de rampen hebben voortgebracht in uw leven tonen of u rechtvaardig of goddeloos bent voor God. Een titel, positie of reputatie kunnen de ware staat van een persoon camoufleren, maar zijn staat wordt zichtbaar ten opzichte van de moeilijkheden die hij meemaakt. Als u gered werd van de rampen en bij een ieder van hen telkens sterker werd, dan heeft God u gespaard omdat Hij in u een trouwe en goede dienaar zag. Maar als één ongelukkige situatie in staat is of was om u te vernietigen, dan is het een teken dat u één stap van de hel verwijderd bent, omdat u een leven leidt dat ver is van Gods Geboden.
Door rampen heengaan is niet een keuze die u maakt (maar hoe dan ook, ze zullen wel een deel uitmaken van uw leven), maar het ligt aan u om te kiezen of u daaruit gered of daardoor vernietigd wordt, of u rechtvaardig of goddeloos voor God zult zijn.


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten