BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 13 augustus 2015

DE WERELD VAN HET GELOOF



De Wereld van het Geloof heeft echt niets te maken met religie of de religieuze wereld. In plaats daarvan heeft de Wereld van het Geloof te maken met de Onzichtbare Wereld van God. Het is het Koninkrijk van God, het Koninkrijk van het Geloof. Men kan het niet uitleggen, men moet het leven. Het is de Wereld van gerechtigheid, barmhartigheid en geloof. Wie daarin woont en erin blijft leven tot de dood, zal ongetwijfeld voor eeuwig leven. Daarvoor is het noodzakelijk dat men de strijd tegen de verlangens van het vlees overwint.

Het grote probleem is dat, in de strijd tussen het vlees en de Geest, alleen degene die uit de Geest geboren is die strijd kan overwinnen. Degenen die uit het vlees geboren zijn kunnen zelfs leden van de kerk zijn, voldoen aan bepaalde vereiste doctrines en zelfs met hun mond Jezus als Heer belijden. Echter, in de strijden van het gehoorzaam praktiseren van het Woord van God, zal het heel moeilijk voor hun zijn om die te overwinnen. Omdat degene die uit het vlees geboren is, of hij het nu wil of niet, vleselijk is. Zijn aard is vleselijk en er is geen mogelijkheid om dat zelf te veranderen. Alleen als hij voor deze wereld sterft en de nieuwe geboorte zoekt in de Wereld van Gods Geest, dat vereist het offer van de vleselijke wil om zich te kunnen onderwerpen aan de Wil van de Geest door middel van gehoorzaamheid aan Zijn Woord,
Maar feit is en blijft: er is geen manier om vleselijk te zijn en te leven met en zich te onderwerpen aan de Geest van God. Onmogelijk! Dat zou hetzelfde zijn als geboren te worden als een aap en zich te gedragen als een mens.
Paulus behandelde dit onderwerp op een duidelijk en ontegenzeggelijke manier toen hij zei:
“Want zij, die naar het vlees zijn, hebben de gezindheid van het vlees, en zij, die naar de Geest zijn, hebben de gezindheid van de Geest. Want de gezindheid van het vlees is de dood, maar de gezindheid van de Geest is leven en vrede. Daarom dat de gezindheid van het vlees vijandschap is tegen God; want het onderwerpt zich niet aan de wet Gods; trouwens, het kan dat ook niet: zij, die in het vlees zijn, kunnen Gode niet behagen. Gij daarentegen zijt niet in het vlees, maar in de Geest, althans, indien de Geest Gods in u woont. Indien iemand echter de Geest van Christus niet heeft, die behoort Hem niet toe (Romeinen 8:5-9).
De Wereld van het Geloof garandeert de opwekking van de doden die, toen zij nog op deze wereld leefden, zich onderwierpen aan de Geest van God.
“En indien de Geest van Hem, die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij, die Christus Jezus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest, die in u woont” (Romeinen 8:11).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 15.00uu & 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten