BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 12 augustus 2015

UW LEVEN, UW GELOOF…




Wanneer u naar een restaurant gaat, dan brengt de ober u onmiddellijk het menu. Daar worden u verschillende opties geboden en kunt u kiezen wat u wil. U bent vrij om te beslissen. De ober zal u niets brengen dat u niet besteld heeft noch dwingen om dat te eten. Hij brengt u precies waar u om gevraagd heeft. Met andere woorden; hetgeen u wil eten en geloof heeft om te eten, vertrouwend dat het u zal smaken.
Dit kan vergeleken worden met het moment dat u in de Aanwezigheid van God komt. Wanneer u de Allerhoogste benaderd, vraagt Hij u wat u wil, wat uw verzoek is, zoals Jezus in het verleden deed:


“Wat wilt gij, dat Ik u doen zal?” 
(Marcus 10:51).

Maar in plaats van een menu met een gelimiteerd aantal opties geeft God u de onvoorwaardelijke vrijheid om alles te vragen wat u wil, omdat Hij letterlijk alles heeft wat u begeert en klaar is om u dit te bieden. De mogelijkheden zijn eindeloos en de grootte van wat u vraagt staat gelijk aan de grootte van uw geloof. En het is precies deze grootte die ook de kwaliteit van uw leven zal bepalen.
Uw bestelling toont uw geloof in het restaurant en de professionals die daar werken. U zou niet vragen om een gerecht wat speciale aandacht vereist als u geen geloof heeft in de toewijding, hygiëne en kwaliteit van het restaurant. Hetzelfde geldt voor de gebedsvragen die u brengt tot God: ze tonen uw geloof in Zijn Woord, hoeveel u Hem vertrouwt en wat u gelooft dat Hij allemaal in uw leven kan verrichten.
Als u vraagt om het doodgewone, dan heeft u een doodgewoon geloof. Als u vraagt om het buitengewone, dan heeft u een buitengewoon geloof. Als u alleen maar vraagt om het aardse, is uw geloof net zo kwetsbaar als die materialen. Als u vraagt met het oog op het eeuwige, is uw geloof net zo sterk als zij zijn.
Uw geloof komt overeen en hangt samen met uw gebedsvragen, want uw gebedsvragen zijn een uitdrukking van uw geloof.
Net als de ober zal God uw keuze respecteren en u precies brengen waar u om gevraagd heeft. Hij dwingt u niet om iets te vragen wat u niet wil of waar u geen geloof voor heeft om te bereiken. Hij beantwoordt simpelweg uw verzoek.
Waar u geloof voor heeft om te vragen, daar heeft u geloof voor om dat te ontvangen en daarvan te genieten, en God voorziet dat voor u. Maar waar u geen geloof voor heeft om te vragen, daar heeft u ook geen geloof voor om dat te ontvangen en daarvan te genieten, en God zal u dat niet voorzien.
Als de mate van de kwaliteit van uw leven hoog is betekent dat dat de mate van de kwaliteit van uw geloof ook hoog is, maar als de mate van de kwaliteit van uw leven laag is, betekent dat dat de mate van de kwaliteit van uw geloof ook laag is vanwege het feit dat u kleine gebedsvragen tot God brengt.
Dit alles kan samengevat worden in één simpele maar goede feit, het kan zelfs onrealistisch lijken, maar het is 100% waar: hetgeen u vraagt, zult u ontvangen. De mate van uw geloof stelt de mate van de kwaliteit van uw leven vast.


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 15.00uu & 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten