BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 5 augustus 2015

DE VEILIGE HAVEN VAN EEN VROUW



De haven is een opvangplaats voor schepen. Het wordt gezien als een plaats van rust, een toevluchtsoord voor degene die vele dagen op zee is geweest. Een synoniem van veiligheid, de haven representeert het einde van de wisselvalligheid van de golven en het risico van het ver zijn van het veilige en stevige land.
Wij weten dat een vrouw constant leeft in een zee van emoties. De onstabiliteit van de golven van haar gevoelens doen haar verlangen naar een manier om zich sterk te kunnen houden. Hoe geestelijk een vrouw ook kan zijn, toch heeft zij deze emotionele neiging, waartegen zij elke dag van haar leven dient te strijden. Maar er is iemand, naast de Heilige Geest, van vlees en bloed, die perfect is om haar hierbij te helpen.

De echtgenoot dient de personificatie van deze haven in het leven van zijn vrouw te zijn. Daarvoor dient hij zekerheid aan haar over te brengen. Aan de zijde van haar partner dient de vrouw op te kunnen merken dat zij op stevige grond staat, aangezien hij rationele keuzes zal maken die haar zullen bevoordelen en haar zullen beschermen tegen de slechte gevolgen van emotionele acties. Daarom wordt de man ook beschouwd als de beschermer van de vrouw, omdat hij haar beschermt zodat zij niet lijdt onder de vele bezorgdheden die haar hart proberen te teisteren.
De man zal dit echter alleen kunnen doen als hij goed gedefinieerd is in hetgeen hij wil. Als een veilige haven voor zijn vrouw dient hij doelen te hebben en daar dag na dag voor te strijden, zodoende toont hij focus, ontwikkeling en resultaten. Als gevolg hiervan zal zijn vrouw zich geen zorgen maken om het heden of de toekomst, omdat beiden veilig zijn. Haar enige bezorgdheid vanaf dat moment is om voor haar man te zorgen.
Dat is Gods plan om het balans van het huwelijk in evenwicht te brengen. Daarom vinden er zoveel teleurstellingen plaats wanneer een man de taak niet uitvoert die hij heeft in het leven van een vrouw. Emotionele, ongedefinieerde, passieve en onzekere mannen zijn aan het verdrinken in de zee van emoties en doen hun vrouwen samen met hen verdrinken. Sommigen van hen proberen zelfs hun vrouwen tot veilige haven voor zichzelf te maken, maar alleen zij kunnen die taak uitoefenen voor hun vrouwen, want daarvoor heeft God hen de capaciteit gegeven.
Dus als u, man, lijdt onder de constante klachten van uw vrouw, analyseer dan in welk aspect u heeft gefaald om veiligheid aan haar over te brengen. Het onderwerp waarover zij klaagt is niet hetgeen dat haar echt het meest stoort, de wortel van haar ongemak is het feit dat u niet in staat bent geweest om haar zekerheid te bieden door die actie.
Als u een helper aan uw zijde wilt hebben, dan dient het iemand te zijn die plezier heeft om u te helpen en niet iemand wiens taak meer is dan wat zij eigenlijk hoorde te doen. Wees een veilige haven voor haar waarin zij kan schuilen tegenover de monsters van onzekerheid.



Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 15.00uu & 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten