BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 24 juni 2015

ZONDER WERKEN IS HET DOOD

“Zo is het ook met het geloof: indien het niet met werken gepaard gaat, is het, 
op zichzelf genomen, dood” (Jakobus 2:17).
Men kan op niemand of niets rekenen dat dood is.
Hetzelfde geldt ook voor het geloof, als het dood is dient het nergens voor.
Als er tussen ons en hetgeen dat wij willen bereiken een geestelijke barrière bestaat, hoe zullen wij die dan overwinnen als het geloof dood is? Daarom zijn er veel mensen die strijden, hard werken en alsnog niets hebben. Ze strijden voor veel, maar hebben weinig.

Ze gebruiken de kracht van hun arm om deze geestelijke barrière te overwinnen en dat is allemaal tevergeefs. U kunt uw hele leven werken en alsnog niets bereiken. Net zoals die mensen die wanneer zij iets kleins veroveren, zij het meteen weer kwijtraken.
Totdat Abraham door God geroepen werd, was zijn geloof dood. Wat hij bezat was iets dat het gevolg was van iets natuurlijks. Hij zou de goederen van zijn vader op normale wijze erven, maar sterven zonder dat hij de droom om een zoon te hebben vervuld zou zien worden, omdat het iets onmogelijks was.
Toen hij echter de Stem van God hoorde en gehoorzaamde, kwam zijn geloof tot leven. De barrière die tussen hem en zijn droom zat werd gebroken. De schat die hij had, Isaak, werd op buitengewone wijze vermenigvuldigd net zoveel als het zand van het strand.
De werken van het geloof zijn de resultaten, de voordelen die daaruit komen. Als ik zeg dat ik geloof heb, maar er zijn geen resultaten, werken of iets zichtbaar die mijn geloof tonen, dan is mijn geloof dood. Het dode geloof weigert om OVER TE GEVEN.
“Wilt gij weten, gij dwaze mens, dat het geloof zonder de werken niets uitwerkt? Is onze vader Abraham niet uit werken gerechtvaardigd, toen hij zijn zoon Isaak op het altaar legde? Daaruit kunt gij zien, dat zijn geloof samenwerkte met zijn werken, en dat dit geloof pas volkomen werd uit de werken; en het schriftwoord werd vervuld…” (Jakobus 2:20-23).
Het levende geloof GEEFT OVER.
Abraham gaf zijn alles over op het Altaar, daarmee vervulde hij zijn geloof en God gaf Zijn alles over aan Abraham.
Het is mijn alles voor Gods alles.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu ( ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten