BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 22 juni 2015

CIPRES, DE BOOM VAN HET GELOOF


In juli 2011 vond er in Spanje een bosbrand plaats aan de rand van de stad Valencia. De brand woedde gedurende 5 dagen en verteerde meer dan twintigduizend hectare groen gebied. Maar verassend genoeg waren 946 cipres bomen die deel uitmaakten van het bos intact gebleven, terwijl de gaspeldoorn, de eikenbomen en andere boomsoorten helemaal verteerd werden door de vlammen.
Die kwestie trok de aandacht van de plantkundigen, aangezien de cipressen blootgesteld waren aan dezelfde condities als de andere bomen: een jaar van weinig neerslag, temperaturen die boven de 30°C waren, lage luchtvochtigheid en windstoten van wel 50 km/u. Na deze gebeurtenis wordt de cipres gebruikt als een manier om vuur te bestrijden. Zij functioneren als een barrière tegen de vlammen, om het vuur tegen te houden en de bossen en wouden te beschermen tegen bosbranden.

In de Heilige Geschriften vergelijkt God Zich als een cipres die altijd groen blijft (Hosea 14:9) en Hij verwijst ook naar Zijn volk als een gekozen cipressen (Jesaja 37:24). Zowel de Vader als Zijn kinderen zijn, vanwege een reden, het doel van deze sterke vergelijking. En nadat wij lazen over wat er met de cipressen van Valencia gebeurde, kunnen wij begrijpen wat die vergelijking inhoudt.
Zowel de kinderen van God als de kinderen van de duivel leven blootgesteld aan dezelfde condities: beiden zijn mensen en onderworpen aan fouten, worden verleid, krijgen verkeerde voorstellen, maken problemen mee en hebben grenzen. Maar wanneer de vlammen van de zonde komen, zijn alleen de gekozen cipressen in staat om intact te blijven. Aan de andere kant worden eiken en andere bomen helemaal verteerd. Wie kan per slot van rekening de macht van deze vlammen weerstaan, behalve degenen die een grotere Macht in zich hebben om weerstand te kunnen bieden? Alleen de kinderen van de Almachtige zijn in staat om de zonde te kunnen weerstaan, omdat zij over dezelfde DNA beschikken als hun Vader, de Altijdgroene Cipres.
De functie van de cipres stopt echter niet daar. Zij zijn niet gemaakt om alleen zichzelf te beschermen, maar om gehele bossen en wouden te beschermen en andere cipressen te maken. Er zijn veel gaspeldoorns en eikenbomen die cipressen dienen te worden, omdat zij niet over genoeg weerstand beschikken om de vlammen van de zonde te kunnen weerstaan. Zij representeren de zielen die nog ver van God zijn en die de cipressen nodig hebben om kennis te nemen van Zijn Woord. Vanaf dien kunnen zij cipressen worden en ook dezelfde weerstand ontwikkelen, en als een cyclus, zichzelf, andere bomen en gehele wouden en bossen kunnen beschermen tegen bosbranden. De kennis van het Woord van God is wat iemand de conditie biedt om zichzelf te beschermen tegen de vernietigende kracht van de zonde en zorgen dat anderen ook beschermd worden.
Het maakt niet uit wat er gebeurt met het klimaat waar de cipressen zich bevinden. Het kan koud of warm zijn, de luchtvochtigheid kan laag of hoog zijn, de winden kunnen zachtjes of hard blazen, het woud kan in goede staat zijn of in vlammen staan. De cipressen blijven hetzelfde, omdat zij weerstand kunnen bieden tegen elke soort externe invloed. Niets wat er aan zijn buitenkant gebeurt kan zijn binnenkant schaden, want wat er van binnen zit is veel sterker dan wat er aan de buitenkant is.

De vraag die niet stil kan blijven is: bent u een cipres – iemand die weerstand kan bieden tegen de vlammen van de zonde en andere cipressen kan vormen? Of bent u een gaspeldoorn of eikenboom – die makkelijk vernietigd wordt door de vuurvlammen die in deze wereld woeden?


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 112.00uu (ook om 18.00uu).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Cenrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten