BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 5 juni 2015

GEVAARLIJKE VERMENGING


Er zijn bepaalde mengsels die heel erg gevaarlijk voor ons zijn. Wanneer wij bepaald soort voedsel combineren met medicijnen of wanneer wij bepaalde chemische producten met elkaar mengen kunnen de gevolgen desastreus zijn. Een ieder van deze elementen doen op zichzelf genomen geen enkel kwaad, integendeel zelfs, voedsel, medicijnen en chemische producten helpen ons op diverse wijzen, maar het gevaar zit hem in de vermenging met elkaar.
Dit geldt voor het geloof en de gevoelens. Op zichzelf genomen is geen een van hun gevaarlijk. Immers wat voor kwaads is er in iets te geloven dat wij niet kunnen zien of blijdschap te voelen? Maar het probleem is wanneer men deze twee elementen met elkaar vermengt. Wanneer zij in het binnenste van een persoon vermengd worden, is het resultaat hiervan de ergst mogelijke gevolgen.

De fusie tussen geloof en gevoelens leidt de mensen ertoe om op een irrationele manier te handelen en beslissingen te nemen die, met verloop van de tijd, zullen leiden tot hun vernietiging. Op de lange termijn is dat precies het effect van deze combinatie.
Tijdens het proeven is het zoet, maar het tast de maag aan. In het begin lijkt het op iets speciaals, heilig en puur, maar wanneer de resultaten zich wat later beginnen te tonen, laten ze zien dat het precies het tegenovergestelde is. In feite vormen geloof een gevoelens samen iets dat zeer verwerpelijk, satanisch en zeer schadelijk is.
In de praktijk zorgt dit ervoor dat de dragers van deze vermenging afhankelijk zijn van iets wel of niet te voelen voordat zij in Gods plannen kunnen geloven, oftewel, het zorgt ervoor dat hun geloof geen geloof meer wordt. En zonder het pure geloof is het onmogelijk om wat voor band met God dan ook te hebben, want het staat geschreven:

“…zonder geloof is het onmogelijk (Hem) welgevallig te zijn” 
(Hebreeën 11:6).
Wij kunnen ons niet met God verbinden door middel van ons hart noch kunnen wij Hem daarmee behagen. Dus degene wiens geloof uitgeschakeld is, vanwege zijn gevoelens, heeft niets met God te maken, noch kan hij Hem behagen – ongeacht hoe hard hij ook zijn best doet om het anders te doen lijken of als hij zelf het tegenovergestelde denkt.
De mensen die constant dronken worden van dit gevaarlijk mengsel worden zwak, onstabiel en ongedefinieerd. Dit zijn mensen die christenen zijn in de mooie tijden, maar het geloof verlaten in de slechte tijden; sterk wanneer alles in hun voordeel is en zwak ten opzichte van de tegenslagen; vurig in het aanbidden en koud in het vertrouwen en gehoorzamen van God. En zij zijn, te alle tijden, zij dat binnen of buiten de kerk, mensen die verloren zijn: zij zijn niet in staat om te zien wie zij zijn of waar zij naartoe gaan.
Als u gedomineerd werd door de effecten van dit mengsel, dan is er nog tijd voor u om zich hiervan te bevrijden. En hier is de gelegenheid daarvoor: negeer uw emoties vanaf vandaag en leef het pure geloof, het geloof dat niet vermengd is of afhankelijk is van gevoelens om te geloof of sterk te zijn.
Beslis om te geloven door hetgeen geschreven staat in plaats van te blijven leven door hetgeen uw gevoelens kunnen verwerken. En als u aangetrokken wordt door de misleidende propaganda van deze vermenging, neem dan niet eens een slokje ervan. Het is sterk genoeg om u verslaafd te doen worden en zoet genoeg om u naar de hel te leiden, terwijl u denkt dat u de weg bewandelt die naar de hemel leidt.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00 uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten