BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 12 juni 2015

LAM EN SCHAAP


Als u het overvloedige leven dat door het geloof komt wilt analyseren, kijk dan naar het zachtmoedige gedrag van schapen tegenover hun lammeren.
Zij zijn niet normale dieren. Hun karakteristiek gedrag toont aan dat de Almachtige hun voor een zeer speciale reden heeft geschapen: Hem vertegenwoordigen in het werk van de Eeuwige Behoudenis.

Het schaap is het enige dier dat totaal kwetsbaar is. Het is anders dan de andere dieren, het schaap beschikt niet over een gevoel van zelfverdediging noch verdedigt het zichzelf. Zijn leven en veiligheid is volledig afhankelijk van de herder. Als hij wegvalt, is de schaap verloren.
Jesaja profeteerde over Jezus toen hij zei: “Hij werd mishandeld, maar hij liet zich verdrukken en deed zijn mond niet open; als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open”(Jesaja 53:7).
De profetische tekst toont duidelijk het onverdedigde postuur van de schaap en het lam (een lam is het kind van een schaap totdat het één jaar wordt).
“Mijn schapen horen naar mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij” 
(Johannes 10:37).
Het schaap van Jezus hoort, herkent en gehoorzaamt Zijn stem, omdat het vertrouwt op het Woord van Jezus.
Zou dit niet het grote mysterie zijn dat te maken heeft met het bewuste geloof? Ja, want horen, herkennen en gehoorzamen hebben niets te maken met het emotionele geloof; het geloof dat dit of dat voelt.
Als een soort Jezus, leert het schaap ons hoe wij in harmonie dien te leven met de geliefde Herder en hoe wij van Zijn voorziening en veiligheid kunnen genieten. Het schaap kent de stem van Zijn Herder en gehoorzaamt Hem, omdat het op Hem vertrouwt. Uw leven is afhankelijk van de onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan Zijn absolute leiderschap.
Bisschop Edir Macedo


Ele zondag om 07.00uu - 12.00uu & 12.00uu ( ook om 18.00uu).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten