BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 30 juni 2015

ABRAHAM WAS EEN REFERENTIE (Dl.1)



Haast een ieder volgt iemand, die een goed voorbeelds-figuur voorstelt, als een referentie.  Normaal gesproken is het iemand die vaak genoeg dichtbij de persoon is om die beter te leren kennen. En door zijn/haar kwaliteiten beslist de persoon als die de ander persoon als referentie zal volgen. In mijn land “Brazilië” er is een gezegde die luidt: ‘Kind van een vis, is een visje’ – dat betekent dat het kind grotendeels het voorbeeld van de ouders zal volgen. En mijn persoon, als ik het werk van God niet ‘fulltime’ deed, zou ik hetzelfde beroep als die van mijn vader volgen. Ik zou een ‘Apotheker’ zijn.


In de tijd van Abraham en tot de dag van vandaag, is Abraham een grote referentie qua geloof, zoals een ieder het weet en het staat geschreven in de bijbel, qua geloof is Abraham onze vader; lees Jakobus 2:21.

Abraham was vooral een referentie voor diegenen die dichtbij hem waren. Toen God aan Abraham zei om zijn vaders huis te verlaten en naar het land te gaan dat God Hem wijzen zal, nam Abraham zijn neef Lot mee. Niemand kon Abraham beter kennen dan Lot. Lot was naast hem, leefde met hem totdat zij gescheiden waren. Maar, zelfs zo had Lot genoeg bewijzen dat God met Abraham was en dat door God en Abrahams offer, Abraham de ZEGEN zelf was! Maar, de getuigenis van Abraham van verlossing, voorspoed, genezing, enz. bleken niet genoeg te zijn om het geloof van Lot te activeren.

Want het is niet de getuigenis van iemand die u zal overtuigen van wat u moet doen, maar het is uw persoonlijke roeping door God, netals Abraham. Hij was de zegen geworden door zijn persoonijke roeping, door zijn persoonlijke relatie met God.


Kijk uit naar de volgende post deel 2.
Universele Kerk-Paramaribo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten