BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 30 juni 2015

NEGEN IN ÉÉN

“Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing” (Galaten 5:22).
De eerste drie vruchten van de Heilige Geest bevatten de essentie van God, namelijk:
1- Liefde, welke de liefde van God de Vader representeert.
2- Blijdschap, welke De Zoon Jezus representeert.
3- Vrede, welke de Heilige Geest representeert.
Deze drie vruchten worden automatisch ontvangen, wanneer de Heilige Geest over ons leven komt. Het is het onmiddellijke Teken of de Zegel van God op hen die in Hem geloven.

De Here Jezus zei dat wij bekend worden door de liefde die in ons blijft en dat wij vreugde en blijdschap zouden hebben. Hij zei ook: “…mijn vrede geef ik u” (Johannes 14:27).
Maar de andere zes – zes is het getal van de mens -, worden verbonden met het karakter van de mens. Het is ook duidelijk dat ze tot onze beschikking zijn, maar wij dienen ze echter met geduld en offer te kweken. Offeren, écht offeren, omdat ze allen een grote moeite en het verdragen van de dwaasheden van anderen vereisen om ze te kunnen ontwikkelen.
4- Lankmoedigheid, geduldig zijn om op te wachten op de noodzakelijke tijd voor de verwezenlijking van uw geloof en de verwezenlijking voor anderen. “En zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem” (Matteüs 5:41).
5- Goedheid, denken met zuiverheid, uw aanwezigheid brengt een lichte en gezonde omgeving, uw gezichtsuitdrukking is blij. “Wijk van het kwade en doe het goede, dan zult gij voor altoos wonen” (Psalmen 37:27).
6- Vriendelijkheid, u heeft plezier in het geven aan anderen en spaart uw kracht niet. Alles wat u heeft wilt u delen en bent in staat om van uzelf te nemen om aan anderen te geven, een kenmerk van de Drie-eenheid
“Met wijsheid opent zij haar mond, vriendelijke onderwijzing ligt op haar tong” (Spreuken 31:26).
7- Trouwheid, een persoon van zijn woord en van respect, hij verandert niet. Als mensen een fout met u begaan, blijft u desondanks onvoorwaardelijk trouw.
“Wie in zeer weinig getrouw is, is ook in veel getrouw. En wie in zeer weinig onrechtvaardig is, is ook in veel onrechtvaardig” (Lucas 16:10)
8- Zachtmoedigheid, een passief persoon, niet geïrriteerd, intolerant of nerveus. U kunt zich goed verplaatsen in een andere persoon die door problemen heen gaan. Een voorwaarde om een leider te zijn, is om zachtmoedig te zijn.
“Wie in zeer weinig getrouw is, is ook in veel getrouw. En wie in zeer weinig onrechtvaardig is, is ook in veel onrechtvaardig” (Galaten 6:1).
9- Zelfbeheersing, u heeft de capaciteit om de verlangens van uw vlees te weerstaan. U domineert uw ogen, oren, handen, voeten, mond en oordeelt niet. U denkt na en kiest wat het beste is en voor de persoon die door problemen gaat, u gebruikt altijd het intelligente geloof.
“Een lankmoedig mens overtreft een held, wie zijn geest beheerst, hem die een stad inneemt” (Spreuken 32:16)
We telden Negen, maar die worden samengevat in Eén vrucht. Net zoals de Drie-eenheid Één is. Zelfs de geheimen van onze Heer zijn mooi en prachtig. De vrucht wordt ons gegeven om op onze Hemelse Vader te kunnen lijken. Hij is perfect en wil dat wij net als Hem zijn. En daarvoor hoeven wij alleen maar te geloven.
Met dank aan: Ester Bezerra


Elke zondag 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten