BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 9 juni 2015

PAS OP MET HET OPENEN…

Pas op met het openen van uw raam!
Een vrouw die voor de serie Game of Thrones werkte werd onlangs gedood door een leeuw in Zuid Afrika. Het nieuws verspreidde zich als wildvuur in een bos vorige week maandag. Een jonge Amerikaanse jongedame, die pas 22 jaar oud was, werd uit haar auto gesleurd door een leeuw in het leeuwenpark van Johannesburg.
Ik ben daar zelf al diverse keren geweest en je kan simpelweg niet om de vele waarschuwingen die daar staan heen: “Open het raam van uw auto niet”, “verlaat de auto niet, onder geen enkel beding”. Bij elke ingang zijn de waarschuwingen hetzelfde.
De borden zijn groot en met zeer felle kleuren om op de gevaren te wijzen bij het in contact komen met leeuwen en leeuwinnen zonder de benodigde voorzichtigheid.
Net zoals in het leeuwenpark zit de Heilige Bijbel vol van waarschuwingen die ons niet alleen beschermen, maar ook in staat zijn om ons leven en toekomst te kunnen veranderen.
Sta mij toe om u te herinneren aan één van deze waarschuwingen: “Aanschouwt Abraham, uw vader, en Sara, die u baarde; want Ik riep hem als eenling en Ik zegende hem en vermenigvuldigde hem” (Jesaja 51:2).
Deze belofte staat daar als een zeer belangrijke waarschuwing: Als u naar Abraham kijkt, dan zal uw leven veranderen. Als u zijn voorbeeld opvolgt, zal uw toekomst veranderen. Als u het GELOOF van Abraham leeft en praktiseert, dan zult u deel uit maken van een natie van overwinnaars. Een natie dat nooit verslagen zal worden in de strijden. Dat is zeker, zo zeker als de lucht die wij inademen!
Maar, net zoals die jonge Amerikaanse jongedame, blijven helaas veel mensen die zichzelf christenen noemen de waarschuwing: “Aanschouwt Abraham…” negeren en daarom blijven zij in de kerk maar ontbreekt het hun aan hun basisbehoeften, worden ze gekweld door de duivel, vernederd en zien zij hun dromen verbrijzeld worden, omdat zij zo’n simpele waarschuwing negeren.
Op dit moment is de Heilige Geest u nogmaals aan het waarschuwen. Geef geen ruimte aan de duivel of de twijfels, zij dat twijfels over uzelf of over Gods beloftes!
Ik heb de gelegenheid gehad om in een leeuwenpark te lopen in Johannesburg met hele jonge leeuwen die maximaal 2 jaar oud waren en nog niet hun jagersinstinct hadden ontwikkeld. De gidsen gaven ons instructies voordat wij met de leeuwen wandelden om onze veiligheid te garanderen, ik zal hier alleen maar 3 opnoemen:
1. Wij mogen nooit alleen lopen, omdat de leeuw altijd degene zoekt die zich van de groep afzondert. Want wie alleen is (ver van het geloof) toont zichzelf als een makkelijke prooi.
2. Wij mogen nooit buigen (twijfels) om onze veters te strikken, omdat de leeuw zich dan groter voelt dan die persoon en zal hij hem aanvallen.
3. Tijdens de wandeling dienen wij met een staf (het Woord van God) te lopen die verbonden is aan onze vuist, als de staf valt dan mogen wij niet buigen om hem op te pakken. Als de leeuw nadert dienen wij de staf naar voren steken en met strenge toon te spreken of zelfs slaan op de neus van de leeuw zodat hij zich afwendt, maar alleen als wij op strenge toon spreken (autoriteit).
Met andere woorden, wij dienen altijd buiten het bereik van de leeuwen te blijven, omdat zijn instinct is om te jagen en dat is ook precies wat hij zal doen op degene die de waarschuwingen en instructies negeert.
De duivel is als een leeuw die op een gelegenheid wacht om aan te vallen. Wie naar Abraham kijkt staat sterker tegenover de duivel, de ellende, de zwakheden en de nederlaag.
Als die jonge Amerikaanse haar autoraam dicht had gehouden, dan zou zij nu aan het genieten zijn van de fotos die zij had genomen in het leeuwenpark. Op gelijke wijze zult u, als u naar Abraham kijkt, genieten van een leven van overwinningen en veroveringen. Veroveringen die een mooie uitdrukking op uw gezicht zullen zetten vanwege het feit dat u een leven in overvloed leidt.
Dus vergeet niet om naar Abraham te kijken!
NB: Als u ons in Zuid Afrika wilt bezoeken en beslist om naar het leeuwenpark te gaan, vergeet dan niet om uw autoraam dicht te houden.
Met dank aan: bisschop Marcelo Pires


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum 
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten