BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 4 juni 2015

EEN GEWELDIGE VERGELIJKING VAN…

Een geweldige vergelijking van leven na de dood
Een Hongaarse schrijver legde het bestaan van de Onzichtbare God uit door middel van een geweldige vergelijking: Twee baby’s zaten in de buik van hun moeder. De een vroeg aan de ander: “Geloof jij in het leven na de geboorte?”
De ander antwoordde, “Maar natuurlijk. Er moet wel leven zijn na de geboorte. Misschien zijn wij wel hier om onszelf voor te bereiden op wat wij later zullen worden.” “Onzin.” zei de eerste. “Er is geen leven na de geboorte. Wat voor een leven zou dat zijn?”
De tweede zei, “Ik weet het niet, maar er zal daar meer licht zijn dan hierbinnen. Misschien zullen we lopen met onze benen en eten via onze mond. Misschien zullen we ook andere zintuigen hebben die we nog niet kunnen begrijpen.”
De eerste antwoordde, “Dat is absurd. Lopen is onmogelijk en eten via onze mond? Belachelijk! De navelstreng voorziet ons van voedingsstoffen en al onze benodigdheden. Maar de navelstreng is heel kort. Leven na de geboorte moet logischerwijs dus wel onmogelijk zijn.”
Maar de tweede bleef aandringen, “Nou, ik denk wel dat er iets is en misschien is het anders dan wat er hierbinnen is. Misschien hebben we de navelstreng dan helemaal niet meer nodig.”
Waarop de eerste zei, “Dat is flauwekul. Bovendien, als er leven is, waarom is daar dan nooit iemand van teruggekeerd? Geboorte is het einde van het leven en na de geboorte is er niets anders dan duisternis, stilte en vergetelheid. Het brengt ons nergens heen.”

“Ik weet het niet,” zei de tweede, “maar we zullen vast Moeder ontmoeten en dan zal Zij voor ons zorgen.”
De eerste antwoordde, “Moeder? Geloof jij écht in Moeder? Dat is grappig. Als Moeder werkelijk bestaat, waar is zij nu dan op dit moment?”
Waarop de tweede zei, “Zij is overal om ons heen. Wij zijn omsingeld door haar aanwezigheid. Zij is onze oorsprong. Wij leven in haar. Zonder haar zou deze wereld niet bestaan en kan deze wereld niet bestaan.
De eerste zei toen, “Nou, ik zie haar niet, dus het enige logische wat ik daaruit kan opmaken is dat zij niet bestaat.”
Toen zei de tweede, “Soms, als je heel stil bent en je je focust en écht luistert, word je je bewust van haar aanwezigheid. Dan kun je haar lieve stem horen, die ons roept van boven.”
– Útmutató a Léleknek
Met dank aan: bisschop Renato Cardoso


Elke zondag 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten