BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 4 mei 2015

WANNEER EEN DIENAAR…

Wanneer een dienaar koning wordt
Wij zien constant op het nieuws de schade die veroorzaakt wordt door aardbevingen in verschillende delen van de wereld. De beelden zijn indrukwekkend: wanhopige mensen die ongebalanceerd van de ene naar de andere plaats lopen en zich ergens aan proberen vast te klampen zonder zich te kunnen stabiliseren. Velen worden getroffen door gebouwen die neerstorten vanwege de bevingen. Kraters en gaten openen zich in de aarde. Gigantische gevaren en levens die verloren gaan op een snelle en onverwachte manier. Heeft u zich al eens voorgesteld hoe het voelt om de aarde onder uw voeten te voelen bewegen? Dat is een traumatiserende situatie die niemand wil meemaken.
Helaas hebben velen die in het Werk van God waren een vernietigende aardbeving in hun levens veroorzaakt. De Bijbel bevestigd dat, wanneer een dienaar een koning wordt, de aarde schudt (Spreuken 30:21-22). De grond begint op dusdanige wijze te schudden dat men niet meer op de been kan blijven. Een ware aardbeving vindt plaats onder voeten van de dienaren die zichzelf als de heer van hun eigen leven beschouwen. Alles wat zij gedurende jaren van dienen hebben opgebouwd wordt in één ogenblik vernietigd.
Dit vindt plaats omdat wat ons echt ondersteunt in het Koninkrijk en Werk van God is het feit dat wij Jezus werkelijk als onze Heer hebben. Zijn heerschappij is verantwoordelijk voor onze stabiliteit en balans. Wanneer dus iemand de staat van dienaar verlaat en zich op de plaats van zijn heer plaatst, dan kan hij niet meer ondersteund worden door God, evenmin kan hij zichzelf gedurende een lange tijd ondersteunen. Dan vinden de bevingen plaats: hoogmoed, zonde, zelfvoorziening, wrok, nalatigheid, gierigheid, kwaadaardigheid… Zij allen veroorzaken grote schade. En wie kan te midden daarvan op de been blijven?
Vanwege deze reden beweren velen het Werk van God te verlaten vanwege dingen die heel klein zijn. Vaak gaat het om iets dat op een verkeerde manier gezegd werd, een streng bevel, een vermaning die niet werd gewaardeerd, een counseling die niet volgens zijn wil was of een onrechtvaardige situatie, dit zijn allemaal dingen die hen deed vallen. Maar in feite zijn ze niet vanwege deze dingen gevallen, maar omdat er al een aardbeving onder hun voeten plaatsvond en hun geestelijke structuur was al hevig beschadigd. Zij werden van dienaren naar heren, zij wilden niet meer dienen maar gediend worden. En gezien het feit dat zij geen heren waren of gediend konden worden, verlieten zij hetgeen God hun had toevertrouwd, alsof zij een gunst aan de Allerhoogste aan het verlenen waren.
De dienaren van God blijven op de been, maar de heren van hun eigen levens worden verzwolgen door de aarde waarop zij lopen. Wij werden geroepen om te dienen, niet om gediend te worden. Allen die deze tweede en verkeerde intentie in hun binnenste hebben gedragen hebben ook de visie verloren van wat het Werk van God is en zijn noch daar en noch in het Koninkrijk van God gebleven, want degene die in hun leven heerst zijn zij zelf, en niet meer de Here Jezus.
Met dank aan: Cristiane Cardoso


Elk zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten