BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 15 mei 2015

HET GELOOF IS DE VERANTWOORDELIJKE

“Ga heen, uw geloof heeft u behouden” 
(Marcus 10:52).
Dit was het antwoord van Jezus voor allen die het wonder bereikten waar zij zo naar verlangden. Wij kunnen opmerken dat het niet Jezus was Die hun genas, maar het geloof dat zij toonden was in feite de verantwoordelijke voor de genezing. Als Jezus de Verantwoordelijke was voor de genezing en behoudenis, dan zouden allen, zonder enige uitzondering, ongetwijfeld genezen en behouden worden. Maar aangezien het geloof hetgeen is dat geneest en behoudt, werden alleen degenen die het geloof manifesteerden genezen en behouden. En waarom ontvingen sommigen het wel en anderen niet? Omdat zij geloof toonden en de anderen niet. Hetzelfde gebeurt vandaag de dag – zo werkte het en zo werkt het vandaag de dag nog steeds.
De Here Jezus wilde heel duidelijk maken dat, om hetgeen te ontvangen waar wij naar verlangen, het exclusief afhankelijk is van het geloof dat wij manifesteren. Het feit dat u een goed persoon bent of dat God bestaat is niet genoeg zodat u het wonder kunt bereiken. Wij weten dat als wij het goede doen wij de vruchten ervan zullen oogsten en dat het God is Die de zegens voorziet, maar alleen door het geloof kunnen wij hetgeen wij nodig hebben veroveren. Het geloof is de betaalwijze, de prijs die betaald dient te worden zodat wij hetgeen dat wij van God willen in bezit kunnen nemen.
Waarom veroveren sommigen meer, anderen minder en anderen helemaal niets als de God die zij zoeken dezelfde God is? Het verschil zit hem niet in de God die zij zoeken, maar in het geloof dat zij manifesteren. Degenen die meer veroveren, manifesteren meer het geloof, degenen die minder veroveren, manifesteren minder het geloof en degenen die niets veroveren, manifesteren helemaal geen geloof. Wat het geloof anders maakt is niet de grootte ervan, maar hoe vaak het wordt gebruikt en gemanifesteerd.
Uw zegen is niet afhankelijk van God noch van derden. Als het van God afhankelijk was, dan had Hij het al vanaf het begin voorzien. En als het afhankelijk was van derden, dan zou u waarschijnlijk niets bereiken. Maar uw zegen is afhankelijk van u, het is afhankelijk van het geloof dat u manifesteert.
Het geloof is, net als de behoudenis, individueel en onoverdraagbaar – niet eens God kan uw deel doen. Daarom baat het niet om zich te baseren op Gods genade en verwachten dat er iets uit de hemel zal vallen, noch kunt u zich op het geloof van derden baseren. Ga met uw geloof, zodat u hetgeen kunt oogsten waarvan u het geloof heeft om het te zaaien en zodat u hetgeen kunt veroveren waarvan u gelooft dat u het kunt veroveren.
Nu, ga, want UW geloof zal u behouden.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten