BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 5 mei 2015

GEHEIMEN EN MYSTERIES…

Geheimen en Mysteries van het Geloof
Wanneer wij over geloof praten dan zijn wij niet aan het denken over hoe wij de mensen van hun religie kunnen verwijderen. Want religie is religie, wat is immers het verschil tussen het één en het ander? Jezus predikte nooit over religie. Hij verkondigde het Koninkrijk Gods, waar de mensen recht hebben op om een waardig leven te leiden; waar Gerechtigheid, Genade en Geloof overvloedig zijn.
Geloof heeft te maken met de zekerheid dat God zal vervullen wat Hij heeft beloofd. Wij streven ernaar om dit geloof dat wij hebben bereikt door te geven om de mensen naar Zijn Koninkrijk te kunnen leiden. Het Geloof heeft te maken met een Leven van kwaliteit en dat voortgebracht wordt vanuit de Troon van de Almachtige.
Eerst zei Jezus dat Hij het Leven was, vervolgens zei Hij dat het Leven door het geloof komt.
Maar wat voor soort geloof?
Iedereen heeft geloof, maar dat wil niet zeggen dat allen leven hebben… Waarom?
De kwaliteit van het geloof dat men heeft, wordt getoond door de kwaliteit van het leven dat men leidt. Als het geloof van een persoon onderworpen is aan de verplichtingen van zijn religie, dan heeft hij niet het recht om een leven van kwaliteit te eisen.
Want er is geen enkele religie die in staat is om de behoeftes van een leven met kwaliteit te kunnen voorzien. Dat is alleen maar mogelijk door middel van het geloof dat gepraktiseerd wordt op het Woord van de Auteur en de Schepper van het Leven: Jezus Christus.
Deze regel proberen te combineren met religieuze verplichtingen is een pure verspilling van tijd.
Het is het één of het ander.
Of u praktiseert het Woord van God en laat meteen alle religieuze verplichtingen vallen om in het geloof en door het geloof te leven of u kunt het nieuwe leven dat voorgesteld wordt door onze Here Jezus vergeten.
Het religieuze leven heeft niets te maken met het leven door het geloof. In een religieus leven gehoorzaamt de volgeling de regels van zijn religie. In een leven van geloof gehoorzaamt de volgeling wat geschreven staat in het Woord van God.
In feite is het veel makkelijker om de religie te gehoorzamen dan God. De offers voor de religie vereisen niet zoveel offers als de offers voor het Woord van God. Aan de andere kant is er geen enkele religie die aan de menselijke verlangens kan voldoen. Maar het geloof kan dat wel! Het geloof biedt toegang tot het onmogelijke (Marcus 9:23).
Waarom is alles mogelijk voor wie geloof?
Ten eerste, omdat Jezus het beloofde;
Ten tweede, omdat het geloof de adem van de Geest van God is in het binnenste van Zijn volgeling.
Het geloof heeft te maken met gehoorzaamheid aan het Woord van de Almachtige God. Alleen op deze wijze kan men Zijn geheimen en mysteries begrijpen.
Wie geloof heeft projecteert, bepaalt en realiseert zijn dromen. Hij bereikt wat hij wil bereiken. Hij is niet afhankelijk van geluk, is niet onderworpen aan vloeken of vijandige plagen… Hij volgt de adviezen van de goddelozen niet op noch zit hij in het gezelschap van spotters.
In plaats daarvan geloof hij dat een magere gier niet een dikke koe kan doden. Dat wil zeggen de kracht van het kwaad is veel zwakker dan die van God en wie over Zijn kracht beschikt hoeft niet bang te zijn voor een zwakke dreiging!
De adem van het Leven van God is het geloof.
De Geest van God is Leven en zonder Hem is er geen geloof, geen adem, geen leven.
Jezus is de Auteur en Voleinder van het geloof. Oftewel, Hij is de Auteur van het Leven.
Onmiddellijk na Zijn opstanding, verscheen Jezus aan de discipelen en blies op hen de adem van Zijn Geest. Onmiddellijk lieten zij hun twijfels, angsten, bezorgdheden en hun schuilplaats achter zich, gingen de straten op en verkondigden de Opstanding van Jezus.
Hierdoor stelden zij zich bloot aan vervolgingen die voortgebracht werden door de religieuze leiders. Vandaag de dag zien wij het tegenovergestelde gebeuren onder veel christenen, die zogenaamd verzegeld zijn met de Heilige Geest. Zij zijn gevlucht van de confrontatie met de hel. Zij vluchten omdat zij in feite niet geloven in Degene van wie zij beweren dat zij in Hem geloven.
Zoals zuurstof de adem is van het aardse leven, zo is het geloof dat ook voor het leven van God: het is de Goddelijke adem voor het aardse en eeuwige leven.
Het Woord van God toont het Karakter van God, 
Zijn Eer, Waardigheid, Grootheid, Gerechtigheid, Genade en Geloof.
Hetzelfde geldt met betrekking tot het karakter van een persoon; zijn woord, eer en waardigheid zijn daarbij betrokken.
De menselijke morele waarden weerspiegelen zijn geestelijke waarden.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten