BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 25 mei 2015

DE OPWEKKING VAN HET GELOOF


Elk levend wezen, hoe sterk of intelligent het ook mag zijn, is niet in staat om wat voor actie dan ook te ondernemen zolang het slaapt. Op gelijke wijze kan geen enkele machine, hoe krachtig het ook is, geen enkele functie uitoefenen wanneer het uitstaat. Wanneer wezens of machines zich in een rust toestand bevinden, dan wil dat zeggen dat hun taken op dat moment niet uitgeoefend kunnen worden, hoe natuurlijk of simpel die ook moge zijn. Hun sluimering of gebrek aan energie maakt hen fragiel, kwetsbaar, onwerkzaam en nutteloos.
Dit geldt ook voor het geloof, wanneer het zich in een staat van sluimering bevindt. Het dient nergens toe en maakt geen verschil of nu bestaat of niet. Wat voor voordeel biedt een kracht dat niet gebruikt wordt? Of iets dat niet de taak uitoefent die het dient uit te oefenen? Wat baat het om iets te hebben als men niets zal doen met wat men heeft?
Om het geloof te kunnen stimuleren en gebruiken (weten dat wanneer het geloof gebruikt wordt, wij alles dat wij willen of nodig hebben kunnen bereiken) liet God in Zijn Woord registreren wat er nodig is om het op te wekken. Hij liet Zijn instructies na in de vorm van geboden, adviezen, vermaningen en beloftes; de middelen, zoals gebeden, vasten, tienden, offerandes en geloftes; en de beloftes, de verhalen van de helden van het geloof en hun respectievelijke resultaten. Dit alles kan ons geloof wakkerschudden, omdat het acties van ons vereist en prikkelt om iets te doen met betrekking tot hetgeen voorgesteld en geleerd werd.
Het geloof dient opgewekt te worden, zodat het kan doen waarvoor het gecreëerd werd, net zoals levende wezens wakker dienen te zijn zodat zij hun potentie kunnen behalen en machines aangezet dienen te worden zodat zij hun taken kunnen uitvoeren. Men doet het geloof niet werken door middel van woorden of het bewustzijn van hetgeen gedaan dient te worden, maar door middel van acties. Als u geen acties onderneemt, dan is uw geloof in een sluimer staat en dient het nergens toe, omdat het niets voor u zal doen. De grootste eigenschap van sluimering is passiviteit en het grooste signaal van iets dat opgewekt werd is actie.
Wie weet, misschien heeft u wel bij God lopen klagen dat Hij u dit of dat niet gaf, terwijl Hij u in feite alle condities heeft gegeven om te kunnen veroveren wat u wilt en deze condities bevinden zich in uw geloof. De vraag is niet wat God u niet heeft gegeven, maar de vraag is wat heeft u niet gedaan met hetgeen Hij u gegeven heeft. Wat heeft u gedaan met uw geloof? Het geloof is een geschenk van God voor een ieder van ons, maar wij zijn degenen die beslissen of wij goed gebruik van dit geschenk zullen maken of als wij het in hoekje stof zullen laten verzamelen.
Zolang uw geloof sluimert, zal uw overwinning zich in een diepe slaap bevinden. Maar het opwekken van het geloof houdt ook in om het leven op te wekken waar u zo naar verlangt.


Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uur - 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. :+597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten