BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 29 mei 2015

GERECHTIGHEID, GENADE EN GELOOF


Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, gij huichelaars, want gij geeft tienden van de munt, 
de dille en de komijn en gij hebt het gewichtigste van de wet verwaarloosd: 
het oordeel en de barmhartigheid en de trouw (Matteüs 23:23).
Er zijn veel mensen die alles doen wat hun geestelijke gids hun opdraagt om te doen, zoals het geven van tienden, evangeliseren, de diensten trouw bijwonen enz. Zij begrijpen echter het Woord van God niet en laten het na . Zij doen elkaar onrecht aan, stelen, liegen en bedriegen elkaar.
De Here Jezus trok de aandacht van de Farizeeën, omdat zij niet leefden volgens hetgeen zij predikten. Zij predikten over het geven van tienden en offers in de Tempel, maar zij praktiseerden de Wet van God niet noch gehoorzaamden zij hem, zij verwaarloosden de belangrijkste geboden:
Gerechtigheid – vertegenwoordigd door God, dit kan zogenoemde “Christenen” echter niets schelen. Zij vrezen God niet, ze maken zich niet leeg van zichzelf en oordelen graag over de dienaren van God, ze kwetsen en doden hun met woorden vol beschuldigingen en jaloezie en als gevolg hiervan, distantiëren zij zich van de Heilige Geest.
Genade – vertegenwoordigd door Jezus, die Zijn leven gaf om allen die in Hem geloven te redden. En men heeft dit ook nodig, want wie dit verwerpt heeft geen toewijding voor de zielen die lijden in duisternis, zonder kennis te hebben van Gods plannen.
Geloof – vertegenwoordigt de Heilige Geest, die gegeven werd aan allen en vooral aan degenen die in Hem geloven. Wie geen geloof heeft kan de macht, die de Heilige Geest aan een ieder geeft, niet in zijn leven hebben of aan anderen doorgeven. En als de kracht van God er niet is, kan het volk niet gestimuleerd worden om hun eigen geloof te gebruiken, wat leidt tot pijn en chaos in het leven.
In Galilea leerde Jezus deze dingen geduldig aan de mensen die op het gras zaten en Hij zei: “Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Zalig de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden. Zalig de reinen van hart, want zij zullen God zien” (Matteüs 5:6-8).
Duizenden jaren voordat Jezus naar de wereld kwam als mens, zei God: 
Hebt gij ook acht geslagen op mijn knecht Job? …zó vroom en oprecht, 
godvrezend en wijkende van het kwaad (Job 1:8).
Sindsdien blijft Hij Zijn wil tonen zodat wij Gerechtigheid, Genade en Geloof kunnen hebben en zo kunnen leven. Zijn Drie-Eenheid.
Met dank aan: Ester Bezzera


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten