BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 25 mei 2015

HET WERK VAN GOD INPERKEN


God koos ons niet voor niets. Hij scheidde een ieder van ons af om Zijn Werk meer vooruit te doen gaan. Al Zijn dienaren hebben als missie om het Werk van God dagelijks meer te doen groeien op de snelste en effectiefste manier. Het wordt een probleem wanneer de kinderen van de Almachtige de ontwikkeling van het Werk van God zelf inperken. Helaas hebben wij dit vaak gedaan zonder ons zelf daarvan bewust te zijn.
U perkt het Werk van God in wanneer:
– U niet uw talenten gebruikt: God heeft u talenten toevertrouwd zodat die gebruikt kunnen worden voor Zijn Werk. Een talent hebben en het niet gebruiken is hetzelfde als benen hebben en niet lopen. U sleept zichzelf terwijl u zou kunnen rennen om bij te dragen aan de doelen van God. Wanneer u stopt om te investeren in uw talenten, dan stopt u om te investeren in Zijn Werk.
– U niet doet wat God u vroeg om te doen: Heel vaak gebeurt dit omdat u denkt dat u zichzelf niet in staat vindt om die missie te volbrengen. Maar God zou u nooit vragen wat u niet kunt geven. Als de Heilige Geest u aanraakte om een bepaalde actie te ondernemen of een bepaalde keuze te maken, ga dan door, wees niet bevreesd. U hoef niet over de juiste condities te beschikken – niemand beschikt daarover – u dient alleen maar afhankelijk van God te zijn.
– U zich laat verslaan door schaamte en verlegenheid: De grote helden van het geloof dienden deze twee gevoelens te overwinnen om het Werk van God vooruit te doen gaan. Allen die aan dit Werk willen bijdragen dienen dezelfde lef te manifesteren. Het is een kwestie van beslissen: of u confronteert de zwakheden of u blijft met ze leren leven, of u wordt een trampoline voor het Werk van God of u wordt een omheining.
– U de juiste dingen doet, maar vanwege de verkeerde bedoelingen: Waarom wilt u een bepaalde zegen behalen? Voor uw eigen voordeel of voor het voordeel van het Werk van God? Uw doel, dat het streven is naar de vervulling van Gods Beloftes, wordt verkeerd wanneer het wordt nagestreefd voor persoonlijk gewin. Wanneer God ons zegent, dan heeft Hij de groei van Zijn Werk op het oog. Wij dienen diezelfde visie te hebben.
– U zich meer druk maakt om uw behoeften dan de behoeften van het Werk van God: Wanneer u dit doet, dan plaatst u zichzelf boven God en beschouwt u de aardse doelen als belangrijker dan de eeuwige doelen. Als wij de behoeften van het Werk van God voldoen, dan zal God onze behoeftes voldoen. Maar als wij simpelweg onze eigen behoeftes voldoen, wat zal er dan gebeuren met de behoeften van het Werk?
Als u de Heilige Geest hebt, dan maakt u niet alleen maar deel uit van het Werk van God, maar dan bent u het Werk van God zelf. Uw vooruitgang is de vooruitgang van het Koninkrijk van God, maar uw stagnatie is ook de stagnatie van het Koninkrijk van God. Accepteer niet om het Werk van de Allerhoogste in te perken!!!
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uur - 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten