BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 13 mei 2015

DOOR MIDDEL VAN ÉÉN PERSOON


Door middel van één persoon, Adolf Hitler, werden er ongeveer 70 miljoen mensen uitgeroeid tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Als de macht en autoriteit in handen is van een persoon die een verbond heeft met het kwaad, zijn de gevolgen zeer tragisch, maar wanneer een persoon, die een verbond met God heeft, de macht en autoriteit ontvangt, dan kan hij gevolgen voortbrengen die zeer gezegend zijn.
Door middel van één persoon, Noach, begon God de bevolking van de aarde opnieuw.
Door middel van één persoon, Abraham, zette God een volk apart op Aarde, waar de Messias uit geboren zou worden.
Door middel van één persoon, Mozes, bevrijdde God miljoenen mensen van de slavernij.
Door middel van één persoon, Jozef, werden alle naties gevoed tijdens de grote droogte.
En de voorbeelden gaan door – zowel voor het goede als het kwade.
Zodat grote dingen konden gebeuren, historische feiten gerealiseerd konden worden, zodat momenten gemarkeerd konden worden en een waar keerpunt zou plaatsvinden die de levens van duizenden, miljoenen en miljarden mensen veranderden, was de houding van ÉÉN persoon genoeg. We kunnen duidelijk de kracht opmerken die elk mens in zich heeft om de situatie en de wereld om zich heen te veranderen. Deze macht is niet afhankelijk van gunstige omstandigheden, leeftijd, religie, plaats of tijd. Die macht is alleen maar afhankelijk van het vertrouwen dat u erin heeft.
Als we heel duidelijk zien hoe groot de gevolgen waren die deze macht veroorzaakte toen het verbonden was met het kwaad, stel u zich dan voor wat voor grote gevolgen deze macht kan voortbrengen wanneer het verbonden is met het goede, met God? Wat God door middel van u wil doen is groter – voor het goede – dan de duivel door Hitler deed – voor het kwaad. Als Hitler 70 miljoen mensen kon uitroeien, kunt u zich dan voorstellen hoeveel mensen God wil dat u zou redden? Als Hitler miljoenen gezinnen kon vernietigen, kunt u zich dan voorstellen hoeveel gezinnen God wil dat u helpt wederopbouwen? Als Hitler de hele wereld kon doen rouwen, kunt u zich dan voorstellen hoeveel God wil dat u verantwoordelijk bent voor een feest in de Hemel?
Door middel van één persoon. En u kunt deze persoon zijn. Het hangt enkel van uw geloof af. We kunnen niet accepteren dat wij door God gebruikt worden voor kleine dingen, terwijl de duivel mensen gebruikt om grote dingen te doen!
Let op!
Als u een leven heeft geleid met veel tranen en huilen, zelfs al is het stil en zonder dat mensen het weten, of u gevangen bent vanwege een probleem, neem dan zeker deel aan de Zondag van de Behoudenis, voor allen die huilen.

In alle UKGR Centra zullen op zondag 17 mei, alle mannen van God in één Geest, in één geloof, de troost bevorderen voor hen die rouwen. En het zal niet slechts een tijdelijke troost zijn, die met de tijd voorbij zal gaan, maar iets definitiefs voor uw leven. Gelooft u?
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten