BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 29 mei 2015

HET ZEKERE VOOR HET ONZEKERE


Zou iemand die bij zijn volle verstand is, het onzichtbare ruilen voor het zichtbare? Wat bestaat voor wat niet bestaat? Het materiële voor het immateriële? Alleen degenen die hun geloof manifesteren zouden dat kunnen doen.
Het zekere inruilen voor het onzekere was een specialiteit van de helden van het geloof. Abraham ruilde zijn vaderland in voor een onbekend land; Mozes ruilde het paleis in voor de woestijn; Gideon ruilde de tweede stier in voor de hulp van een God waar hij alleen over had horen praten; David ruilde de gelegenheid om te doden in voor het wachten op de Goddelijke gerechtigheid; Ruth ruilde het comfort van haar ouderlijk huis in om haar schoonmoeder te volgen; Daniel ruilde zijn lichamelijke integriteit en autoriteitspositie in voor de leeuwenkuil. In alle gevallen was het noodzakelijk dat elk van deze helden geloofden in Gods Woord, in plaats van te geloven wat er voor hun ogen was.
Dit is wat het onderscheid maakt tussen degenen die het verschil maken en degenen die dat niet doen, degenen die slagen en degenen die falen, degenen die doorbreken en degenen die doorgebroken worden: de eerste groep mensen plaatst hun vertrouwen in God, terwijl anderen zich baseren op wat zij zien. Degenen die het geloof gebruiken, in plaats van hun zintuigen, ruilen voortdurend het zekere in voor het onzekere – en dat is wat hun doet bereiken wat de meesten niet kunnen bereiken, en wat hun doet zijn wat de meesten niet zijn.
Wie dit onvoorwaardelijke geloof niet manifesteren, zullen altijd vastzitten aan een beperkte leven, dat bestaat uit kleine en gewone dingen. Stel u zich voor als de grote helden van het geloof, die in de Bijbel genoemd worden, het zekere niet hadden ingeruild voor het onzekere? Abraham zou geen vader zijn geworden – niet van een jongen en al helemaal niet van een grote natie-, Mozes zou geen bevrijder zijn geworden, Gideon en het gehele volk van Israël zouden slaven blijven van de Midjanieten, David zou niet erkend worden als een man naar Gods hart, Ruth zou andere goden dienen en Daniel zou zich corrupt laten maken door de wetten die ingesteld waren na te volgen. Zij allen waren zich hiervan bewust en geen één van hun was bereid zo een toekomst te hebben. Het risico nemen was de enige kans die zij hadden en de prijs die betaald moest worden voor het leven dat ze wilden leiden.
Daarom is het zekere inruilen voor het onzekere niet voor degenen die het zich kunnen veroorloven om iets te verliezen. Maar het is noodzakelijk voor degenen die niet tevreden zijn met elk willekeurig dingetje. Vergeet niet: Wat zeker is voor de wereld, is onzeker voor God en wat onzeker is voor de wereld, is zeker bij God. Dit betekent dat u uiteindelijk het onzekere inruilt voor het zekere, met andere woorden, wat menselijk is voor hetgeen Goddelijk is. Deze uitwisseling wordt constant gedaan door mensen die het intelligente geloof manifesteren, en is de enige waar niemand ooit berouw en spijt van zal hebben.
Misschien is het feit dat u deze uitwisseling niet hebt gemaakt de reden waarom u spijt hebt van zoveel dingen in uw leven.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten