BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 23 augustus 2017

ONDERPAND VAN DE GEEST




10e Dag van de Vasten van Daniël
Een erfgoed als betalingsgarantie inzetten, is in de vennootschappen iets gewoon geworden. Het gebeurde al in de tijd van Paulus, die begeleid door de Heilige Geest, profiteerde van deze gewoonte om de christenen in Efezië bewuster te maken over hun veelbelovende en eeuwige toekomst.
“…dat gij het woord der waarheid, het evangelie uwer behoudenis, hebt gehoord; in Hem zijt gij, toen gij gelovig werdt, ook verzegeld met de heilige Geest der belofte, die een Onderpand is van onze erfenis, tot verlossing van het volk, dat Hij Zich verworven heeft, tot lof zijner heerlijkheid” (Efeziërs 1:13-14).
In een eenvoudigere taal lezen we:
“…nadat jullie de boodschap van het Evangelie hebben gehoord, geloven jullie in de Here Jezus, en werden jullie gered en gezegeld met de Heilige Geest. De Heilige Geest is de Zegel van Garantie van onze Behoudenis, tot de dag van de Redding van Zijn eigendom, tot lof van Zijn heerlijkheid.”
Het is duidelijk dat de tekst niet gaat over bedrieglijke of vleselijke christenen. Het gaat alleen over degenen die uit de Geest geboren zijn.
Het is buitengewoon glorieus om te leven in het geloof dat het offeren van de wil van het vlees, vanwege de Here Jezus, deze onmiddellijke compensatie heeft.
We zien Jezus niet, we voelen Hem niet, we raken Hem niet aan, we zien de Hemel noch de engelen, niets…
Alles wat we hebben als garantie van de eeuwigheid, is een intieme overtuiging.
Deze soort zekerheid werd al door Jezus geprofeteerd toen Hij zei:
“Omdat gij Mij gezien hebt, hebt gij geloofd? Zalig zij, die niet gezien hebben en toch geloven” (Johannes 20:29).
Daarom hebben de mensen die uit de Geest zijn geboren, als een Persoonlijke Schat van God, Deze Zegel van Garantie. Terwijl ze aan deze wereld zijn geleend voor Zijn dienst om anderen te winnen, hebben ze de Heilige Geest van de Belofte, die in hun geest getuigt van de redding bij de terugkomst van de Here Jezus.
Wij zijn eigendom van Zijn glorie.

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten