BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 21 augustus 2017

DE VRUCHT VAN DE GEEST




8e Dag van de Vasten van Daniël
Maar vrucht van de Geest is: liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing” (Galaten 5:22).
Er lijkt een fout in de tekst te zitten. Paulus heeft het over negen deugden, maar alleen één vrucht. Vrucht, in enkelvoud, betekent het hart. Niet het adamische hart dat van steen en rebels is, maar het nieuwe hart van vlees dat getransplanteerd werd door de Heilige Geest.
Dit vers kon zo gelezen worden: Maar het hart van de Geest is: liefde, blijdschap… Een nieuw hart zal Ik u geven en een nieuwe geest in uw binnenste; het hart van steen zal Ik uit uw lichaam verwijderen en Ik zal u een hart van vlees geven”(Ezechiël 36:26).
De mensen die uit de Geest zijn geboren, hebben verplicht een nieuw hart en een nieuwe geest. Een nieuwe geest betekent een nieuw verstand, het Goddelijke verstand. Zie 1 Korinthiërs 2:16
Daarom verzamelt een nieuw hart nieuwe deugden die het karakter van God identificeren.
Met de deugd van een nieuw hart, heeft het soort liefde in kwestie niets te maken met een bezitterig, egoïstisch en vleselijk gevoel dat zo geliefd, verafgood en ontwikkeld is in deze wereld. Integendeel!
De liefde, zoals de andere deugden van het nieuwe hart, is zoals die van de Eeuwige. Hij heeft de wereld zo liefgehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe. Zie Johannes 3:16. Deze soort liefde botst met de geliefde liefde van deze wereld. Zonder de transformatie die door de nieuwe geboorte gerealiseerd wordt, is het onmogelijk om dit te begrijpen.
De liefde van God was en is een opoffering geweest. Het heeft niets te maken met gevoel. Wie liefheeft met het hart van de Geest van God, offert voor de geliefde en omgekeerd is dit hetzelfde. Want net zoals het geloof, vereist de liefde offers. Wie liefheeft wil niet trouwen om gelukkig te zijn, maar wil de geliefde gelukkig maken. Wie de Here Jezus Christus liefheeft, wil Hem behagen met een opofferende houding
Lees meer:
6e Dag van de Vasten van Daniël
7e Dag van de Vasten van Daniël



Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten