BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 31 augustus 2017

IN GEEST EN IN WAARHEID




18e Dag van de Vasten van Daniël
God is geest.
Vanwege dit leert Zijn Zoon Jezus dat Hij aanbidders zoekt die Hem aanbidden in geest en in waarheid.
Wanneer er wordt gesproken over in geest zijn, elimineert de Heer elk menselijk gevoel. Oftewel, het sluit emoties buiten die veroorzaakt worden door instrumentale liederen.
De psalmen en heilige muziek zijn niet slecht. Maar de waarheid is dat zolang de persoon die trouw is, niet uit Geest geboren wordt, hij niet de conditie zal hebben om in geest te aanbidden, des te minder in waarheid. Hoe kan iemand in geest aanbidden als de persoon de aard van de Heilige Geest niet heeft?
Helaas is de trouwe persoon in de meeste gevallen zo betrokken bij de emotionele kant van de muziek, dat hij zich overgeeft aan de opwellingen van het hart.
God is geest. Alleen degene die uit de Heilige Geest geboren is, is ook geest. Geen levende ziel, geen emotioneel hart of een hart van boter.
Velen hebben tijdens het bevrijdingsproces of de nieuwe geboorte, de geestelijke dingen verward met de emotionele dingen. Het is precies hier waar de bedrieglijke geesten met de illusie werken.
Aanbidding in geest en waarheid heeft te maken met de menselijke redenering, zijn intellect…
God is geest. Dit betekent dat Hij alle intelligentie en wijsheid is. Hoe kan Hij aanbidding accepteren die gedrenkt is in pure menselijke gevoelens?
Jezus verrichtte zoveel wonderen en heeft grote menigten structuur gegeven. Hij werd hiervoor niet verheerlijkt. Maar toen een aantal Grieken Hem wilden zien, zei Hij:
“De ure is gekomen, dat de Zoon des mensen moet verheerlijkt worden” (Johannes 12:23).
Waarom werd Hij niet eerder verheerlijkt toen Hij het volk zegende? Omdat Hij wist dat de glorie van het volk dat genezen was, bewogen zou zijn door de wonderen en niet omdat Hij de Zoon van God was.
De Grieken waren anders. Ze waren intelligent en wilden de Zoon van God ZIEN.
Hetzelfde geldt met betrekking tot het volk in het algemeen. Ze verheerlijken Jezus vanwege Zijn voordelen. Niet vanwege wat Hij op Golgotha heeft gedaan.
Vele christenen begrijpen, ondanks hun eerlijkheid, niet dat aanbidding gebaseerd op emotie geen enkele zin of voordeel heeft. Ze openen de deur voor de bedrieglijke geesten om binnen te komen.
Dit is precies wat er in de laatste tijden aan het gebeuren is. Zo een zichtbaar proces heeft velen tot ware afdwalingen geleid. Een aantal onoplettende mensen raken in “trance” (bezeten door demonen) en vallen op de grond als doden; anderen die ook bezeten zijn, lopen op de knieën en beweren leeuwen te zijn zoals de Leeuw van de stam van Juda.
Op het moment dat de Here God gediend moest worden met de beste aanbidding, in geest en in waarheid, is het de duivel die het ontvangen van de “glorie van de vleselijken” viert.
De bedrieglijke geesten gebruiken de lichamen van de mensen die onoplettend zijn om in vlees (emotie) en leugen (bedrog) te “aanbidden”.
Beste lezer, zorg voor uzelf om niet bedrogen te worden.
Vanwege de liefde voor onze Heer, uw Behoudenis en in de Naam van de Here Jezus Christus, geef nooit iets aan God dat u niets kost.
Aanbidding in geest vereist het gebruik van de menselijke geest voor de Geest van God. Simpele woorden die eerlijk en vol van dankbaarheid, zekerheid en ware liefde zijn. Woorden van erkenning van alles wat Hij voor u heeft gedaan.
Profiteer deze zondag en stel vanaf nu al vast dat u met dorst naar de kerk zult gaan om Hem in geest en waarheid te aanbidden.
Terwijl u deze boodschap leest, raakt de Heilige Geest u aan en geeft Hij u de zekerheid dat Hij u zal helpen om Zijn Zoon in geest en waarheid te aanbidden.
Wees allemaal gezegend in de Naam van de Here Jezus Christus!
Lees meer:

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten