BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 16 augustus 2017

HOE UIT DE GEEST TE WORDEN GEBOREN


 


2e Dag van de Vasten van Daniël
De geboorte van een kind van God vindt niet plaats door middel van menselijke tussenkomst. Noch Kerken, doctrines en, nog minder, enorme bijbelse kennis maken het mogelijk om uit God geboren te worden. De geboorte uit de Heilige Geest is Zijn exclusieve werk. De manier waarop Hij dit wonder der wonderen verricht is hetzelfde als de verwekking van de Here Jezus.
Maria vroeg aan de engel hoe Jezus in haar verwekt zou worden als zij geen enkel contact met een man had gehad. Zoals zij, geloven de meeste mensen dat ze uit God geboren worden vanwege het feit dat ze Jezus als Redder hebben geaccepteerd en gedoopt zijn in het water. Ondanks het feit dat het een christelijke leer is, is dit niet genoeg voor de beloofde nieuwe geboorte.
De engel antwoordde: “De Heilige Geest zal over u komen en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen” (Lukas 1:35).
Op de manier dat Jezus werd verwekt in de baarmoeder van Maria, worden de kinderen van God ook verwekt door de Heilige Geest, oftewel, Hij bedekt hun met Zijn schaduw. Op dat moment is er veel gehuil. Als eerst vanwege het verdriet van de gepleegde zondes, omdat de Geest ons hiervan overtuigt. Terwijl de persoon zich helemaal verloren voelt, zoekt de persoon degene die hem kan redden. En nogmaals wijst de Heilige Geest naar de Redder.
Op ditzelfde moment geeft de persoon zich met al zijn kracht, geheel het hart en verstand over aan de Here Jezus. Vanaf dat moment wordt het gehuil van verdriet getransformeerd in onuitsprekelijke vreugde en blijdschap. Vanaf dat moment begint de persoon het Goddelijke karakter te hebben om in nieuwheid van leven te leven.
Lees ook:

Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten