BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 2 juni 2017

ZE BOGEN ZICH NIET




“Want God, Die gezegd heeft, dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is Degene, Die in onze harten geschenen heeft, om te geven verlichting der kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Jezus Christus. Maar wij hebben deze schat (het geopenbaarde intelligente geloof) in aarden vaten, opdat de uitnemendheid der kracht zij van God, en niet uit ons” (2 Korinthiërs 4:6-8).
Wanneer ik mensen zie of hoor die een dag hebben genoten van de voordelen van het geopenbaarde GELOOF, en vanwege wat voor stomme of absurde reden dan ook, vonden dat zij “onrechtvaardig” werden behandeld en hierdoor nalatig werden in het geloof, komt gelijk de verachting die zij met de schat die door de Geest van het Geloof werd geopenbaard hebben gehad, in mijn gedachten .
Stel u eens voor als zij leefden in de dagen van de apostelen, toen een aantal christenen de aangeboden verlossing niet aannemende, opdat zij een betere opstanding verkrijgen zouden. En anderen hebben bespottingen en geselen geproefd, en ook banden en gevangenis; Zijn gestenigd geworden, in stukken gezaagd, verzocht, door het zwaard ter dood gebracht; hebben gewandeld in schaapsvellen en in geitenvellen; verlaten, verdrukt, kwalijk gehandeld zijnde; (Welker de wereld niet waardig was) hebben in woestijnen gedoold, en op bergen, en in spelonken, en in holen der aarde, (Hebreeën 11:35-38), het zou de schaamte van de Here Jezus hier op aarde zijn.
Die werden beproefd en goedgekeurd omdat ze de schat van het geloof binnen in zich vasthielden. Ze dragen op hun eigen lichaam (aarden vaten) het Licht der kennis van de Glorie van God (het Geloof).
“Daarom schaamt Zich God hunner niet, om hun God genaamd te worden; want Hij had hun een stad bereid” (Hebreeën 11:16).
In feite, wanneer een christen niet gedoopt is met de Heilige Geest, kan hij het het Licht der kennis van de Glorie van God niet zien, noch onderscheiden wat hij in zijn ellendige aarden vat draagt. Zijn modderige ogen kunnen alleen zijn vieze wereld zien. Ondertussen, worden degenen die de rechtvaardige prijs hebben betaald voor hun behoudenis in alles verdrukt, doch niet benauwd; twijfelmoedig, doch niet mismoedig; Vervolgd, doch niet daarin verlaten; nedergeworpen, doch niet verdorven; Altijd de doding van den Heere Jezus in het lichaam omdragende, opdat ook het leven van Jezus in ons lichaam zou geopenbaard worden. Want wij, die leven, worden altijd in den dood overgegeven om Jezus’ wil; opdat ook het leven van Jezus in ons sterfelijk vlees zou geopenbaard worden. (2 Korinthiërs 4:8-11).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten